back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καναδάς: 19 οι νεκροί από το μακελειό του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε επίσης

Η καναδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από το μακελειό του Σαββατοκύριακου στην Νέα Σκωτία του Καναδά, έφθασαν τους 19 σε τουλάχιστον και ότι ο αριθμός ενδεχομένως θα αυξηθεί.

«Η τραγωδία αυτή δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί. Η βία δεν είχε ποτέ θέση στην χώρα μας», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. «Αν και η επιδημία μας εμποδίζει να συγκεντρωθούμε για να τιμήσουμε τα θύματα, θα αποδώσουμε εικονική τιμή στην μνήμη των θυμάτων σε ομάδα του Facebook στις 19.00 (τοπική ώρα)», πρόσθεσε.

Έκκληση του πρωθυπουργού του Καναδά στα ΜΜΕ

Ο Καναδός πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν το όνομα ή φωτογραφίες του δράστη αυτών των τρομερών πράξεων. «Ας μην του κάνουμε αυτό το δώρο, ας επικεντρωθούμε στα θύματα και τους συγγενείς τους».
Ενοπλος 51χρονος οδοντίατρος σκότωσε τουλάχιστον 19 ανθρώπους σε διάφορες τοποθεσίες της επαρχίας της Νέας Σκωτίας την νύκτα του Σαββάτου. Έπειτα από 12ωρη καταδίωξη σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας.

Ο οδοντίατρος που ντύθηκε αστυνομικός στο μακελειό του Καναδά

Οι έρευνες που έγιναν στη συνέχεια, αποκάλυψαν πως ο ένοπλος είχε δολοφονήσει κι άλλους ανθρώπους σε διάφορα σημεία στην επαρχία. «Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι» ποιος είναι ο απολογισμός, επισήμανε ο Κρις Λέδερ, αξιωματικός της αστυνομίας του Καναδά.
Κάποια στιγμή το βράδυ του Σαββάτου, ο Γουόρτμαν φαίνεται πως «φόρεσε (…) μέρος τουλάχιστον της στολής αστυνομικού», είπε ο ίδιος αξιωματικός. Δεν είναι σαφές αν ήταν μεταμφιεσμένος όταν έκανε τους φόνους. Πάντως, το ότι διέθετε στολή αστυνομικού και είχε κάνει τροποποιήσεις στο αυτοκίνητό του «σίγουρα δείχνουν πως όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο», πρόσθεσε ο Λέδερ.
Σύμφωνα με τους ιστότοπους της οδοντιατρικής εταιρείας της Νέας Σκοτίας του Καναδά κι ενός ευρετηρίου επιχειρήσεων της επαρχίας, ο Γουόρτμαν λειτουργούσε το οδοντοτεχνικό εργαστήριό του στο Ντάρτμουθ, κοντά στο Χάλιφαξ.

Έρευνες για σύνδεση του μακελειού στον Καναδά με τον κορονοϊό

Ερωτηθείς σχετικά, ο Λέδερ είπε ότι η αστυνομία θα ερευνήσει εάν το μακελειό συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με την πανδημία του κορονοϊού, που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων και καταστημάτων που δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη.
Ο επικεφαλής της επαρχιακής κυβέρνησης στη Νέα Σκοτία Στίβεν ΜακΝιλ καταδίκασε «μια από τις πλέον αναίτιες βίαιες ενέργειες στην ιστορία της επαρχίας μας».
Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα