back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Covid-19: Η πανδημία θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην εργασία κατά τον Δ.Ο.Ε

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία του κορονοϊού θα διπλασιάσει την ανεργία τους επόμενους μήνες, προβλέπει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

Με την τιμή του πετρελαίου να κατρακυλά και την οικονομία να περνά μια κρίση που χαρακτηρίστηκε η χειρότερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΔΟΕ προειδοποίησε ότι «η κρίση του κορονοϊού έχει καταστροφικές συνέπειες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες», μέσω των «μαζικών απωλειών, στην παραγωγή και τις θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς».
Η Αλετ φαν Λιρ, διευθύντρια τομεακών πολιτικών της οργάνωσης, ανέφερε πως «ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας θα είναι πιθανόν σοβαρός και διαρκής».

Κορονοϊός: Κινδυνεύουν 60 εκ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η οικονομική επιβράδυνση που προκλήθηκε από τον ιό μπορεί να επηρεάσει τις θέσεις εργασίας 60 εκατομμυρίων εργαζομένων, με περικοπές μισθών και απολύσεις, προειδοποίησε η αμερικανική συμβουλευτική εταιρία McKinsey.
Η πανδημία μπορεί «σχεδόν να διπλασιάσει το ευρωπαϊκό ποσοστό ανεργίας τους επόμενους μήνες», εκτιμά η συμβουλευτική εταιρία, για την οποία η εξέλιξη της κατάστασης στην αγορά εργασίας θα εξαρτηθεί από την «αποτελεσματικότητα της ανταπόκρισης στη δημόσια υγεία».
Υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στη Χιλή, εκτίμησε επίσης ότι η Λατινική Αμερική θα γνωρίσει φέτος τη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της, με μια αναμενόμενη πτώση 5,3% του ΑΕΠ λόγω των συνεπειών της πανδημίας στις οικονομίες της περιοχής.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα