back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Ισπανοί αντίθετοι στα σχέδια της La Liga

Διαβάστε επίσης

Παίκτες από τους κορυφαίους συλλόγους της Ισπανίας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιστροφή στις προπονήσεις, ενώ ο κορονοϊός εξακολουθεί να αποτελεί απειλή και είναι αντίθετοι με τα σχέδια της La Liga για «κλειστά» κέντρα προπόνησης, όπως δήλωσε η ένωση Ισπανών ποδοσφαιριστών.

Οι αρχηγοί και από τις 42 ομάδες της La Liga και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με την ένωση παικτών (AFE) για να συζητήσουν τους όρους επιστροφής. Όλο το ποδόσφαιρο στην Ισπανία βρίσκεται σε αναστολή από τις 10 Μαρτίου λόγω της εξάπλωσης του ιού στην χώρα, η οποία έχει περισσότερα από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα πιο πολλά στην Ευρώπη, με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στην ήπειρο πίσω από την Ιταλία, πάνω από 21.000.

Αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία για επιστροφή σε προπονήσεις ή αγώνες, τόσο η La Liga όσο και η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχουν δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση της σεζόν.Ο επικεφαλής της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς , δήλωσε ότι οι ισπανικοί σύλλογοι θα χάσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ εάν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί. Επεξεργάζονται πρωτόκολλο που καθορίζει όρους για την επιστροφή στην προπόνηση, το οποίο συνιστά στις ομάδες να κρατούν «κλειστούς» χώρους για προπόνηση σε εγκαταστάσεις, μια κίνηση στην οποία ο Σέρχιο Μπουσκέτς της Μπαρτσελόνα δήλωσε αντίθετος.

Οι αρχηγοί υπογράμμισαν την αντίθεσή τους με αυτή την προοπτική, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης , δήλωσε εκπρόσωπος της AFE, προσθέτοντας ότι οι παίκτες θα ενημερώσουν το υπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Υγείας για τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιστροφή σε δράση.

«Οι παίκτες έχουν δείξει την απόλυτη ανησυχία τους για την κατάσταση που βιώνει η κοινωνία αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα για τις συνθήκες υγείας στις οποίες θα βρεθούν όταν επιστρέψουν στην κανονική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα