back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος Κολομβίας: «Θα ήταν ανεύθυνο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν είναι βιώσιμο»

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε απέρριψε την ιδέα της επανέναρξης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου χωρίς θεατές, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών και του προσωπικού.

«Εξηγήστε μου πώς μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι σε μία διοργάνωση με περισσότερες από 20 ομάδες πως δεν έχει κάποιος παίκτης κορονοϊό», είπε ο Ντούκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη με το σταθμό La FM. «Εξηγήστε μου πώς κάποιος εγγυάται ότι εκτός από τους παίκτες και την ομάδα προπονητή, ότι εκτός από ολόκληρο το προσωπικό υποστήριξης, φυσιοθεραπευτές και όλοι οι άλλοι, πως κανένας από αυτούς δεν έχει κορονοϊό. Είναι πολύ δύσκολο.»

Η Κολομβία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις 12 Μαρτίου και ανέστειλε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κύριων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για άνδρες και γυναίκες. Έκτοτε, η Κολομβία κατέγραψε σχεδόν 4000 κρούσματα και 189 θανάτους.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας είπε ότι ακόμη και η συζήτηση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος χωρίς εξετάσεις δεν ήταν ούτε βιώσιμη ούτε υπεύθυνη. «Θα ήταν πολύ ανεύθυνο από την πλευρά μου να σας πω ότι θα παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο χωρίς θεατές όταν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Ντούκε. «Δεν έχω δει ακόμα το πρώτο πρωτάθλημα να τολμήσει να πει ότι η υγεία των παικτών είναι απόλυτα εγγυημένη. Δεν είναι βιώσιμο.»…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα