back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Το #cook4heroes δυναμώνει

Διαβάστε επίσης

Όλο και περισσότερα εστιατόρια ενώνουν τις δυνάμεις τους, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία #cook4heroes και  μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19. 

#cook4heroes

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta και κατόπιν ακολούθησαν και άλλα. Όπως λένε οι διοργανωτές «Σε τούτα τα μαγειρέματα χωράμε όλοι». Τα γεύματα προετοιμάζονται στις κουζίνες των εστιατορίων, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής και τα παραλαμβάνει ειδικό αυτοκίνητο του Δήμου Αθηναίων που τα παραδίδει στα αντίστοιχα νοσοκομεία.

Οι κουζίνες έγιναν αγκαλιές

Εκτός από τους  Κλεομένη Ζουρνατζή, Περικλή Κοσκινά, Βαγγέλη και Σπύρο Λιάκο από τα εστιατόρια «Cookoovaya», «Basegrill» και «Travolta» που ξεκίνησαν την πρωτοβουλια  #cook4heroes, στην προσπάθεια συμμετέχουν οι Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside), Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC), Έκτορας Μποτρίνι (Botrini’s), Γιαννης Σαπουντζής (Sapou), Γιάννης Λουκάκος (Ψωμί και Αλάτι, Alio), Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman) Γιάννης Μπαξεβάνης (Ark), Χριστόφορος Πέσκιας (Balthazar, different&different catering), Νίκος Ρούσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη (Funky Gourmet, Opso, Pittabun) και Γκίκας Ξενάκης (Aleria), Τάσος Στεφάτος(«Canaves»/Σαντορίνη).  Συμμετέχουν, επίσης, τα εστιατόρια «By The Glass», «Boccanegra», «Cardinale».
Την δράση στηρίζει και η  Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)  με την προσφορά φρέσκου, ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, που περνάμε όλοι μας χρειάζεται να δίνουμε κουράγιο και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.
Χαίρομαι λοιπόν που ενώνω τις δυνάμεις μου με εκλεκτούς συναδέλφους και μαγειρεύουμε για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσηλευτές που φροντίζουν για εμάς. Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά νιώθω ευγνωμοσύνη που μπορώ να συμβάλλω μαγειρεύοντας από το σπίτι μου για να φτάσει το φαγητό στο τραπέζι τους. Μια συμβολική κίνηση από μένα και το Βαρούλκο μαζί με άλλα εστιατόρια που καθημερινά αυξάνονται, σε συνεργασία με τους προμηθευτές και τις εταιρίες που πρόθυμα υποστήριξαν τη δράση αυτή» λέει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

«Πάντα με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, τηρώντας όλους τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ και με την πολύτιμη αρωγή των Κρητικός Super Market Official, Floridis Group / Φλωριδης ΑΕ Νασόπουλος, Κιβωτός του Δήμου, Ευγενία Ιωάννα Κατσαρού, Bbpackaging, ipackaging CLS Packaging, Provence Deli, Trikalinos Co, Fashion Fruit και Kώστα Ντάρλα με τα ψωμιά του, βρισκόμαστε δίπλα σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», αναφέρουν οι εμπνευστές της δράσης.
Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα