back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Κατά 1,2 δισ. ενδέχεται να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών πτήσεων διεθνώς μέχρι τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία του κορονοϊού ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση κατά 1,2 δισ. του αριθμού των ταξιδιωτών που θα μετακινηθούν με αεροπορικές πτήσεις ως τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την κίνηση μιας φυσιολογικής χρονιάς, όπως εκτίμησε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας.

«Ο συνολικός αριθμός των επιβατών αεροπορικών πτήσεων διεθνώς θα μπορούσε να μειωθεί κατά 1,2 δισ. ως τον Σεπτέμβριο του 2020», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των επιβατών αναμένεται να σημειωθεί στην Ευρώπη, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όταν καταγράφεται η μεγάλη κίνηση, ακολουθούμενη από αυτή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.
Η δυναμικότητα των αερομεταφορέων ενδέχεται επίσης να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και τα έσοδά τους να συρρικνωθούν κατά 160-253 δισ. δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με τον ΔΟΠΑ. Πλέον η μείωση των επιβατών που προβλέπεται ισούται με τα δύο τρίτα της κίνησης.
Τον Φεβρουάριο, όταν ακόμη η επιδημία έμοιαζε να περιορίζεται στην επικράτεια της Κίνας, ο ΔΟΠΑ υπολόγιζε πως τα διαφυγόντα έσοδα για τις αεροπορικές εταιρείες θα ανέρχονταν σε περίπου «4 ως 5 δισ. δολάρια» παγκοσμίως. Έκτοτε όμως η εξάπλωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε σε γενικευμένες ακυρώσεις δρομολογίων και την καθήλωση μεγάλου μέρους του διεθνούς στόλου των επιβατικών αεροσκαφών στο έδαφος.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα