back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέρκελ για κορονοϊό: Βιαστική η άρση κάποιων μέτρων – Ανάγκη ενίσχυσης του κοινοτικού προϋπολογισμού

Διαβάστε επίσης

Η Άνγκελα Μέρκελ άσκησε έντονη κριτική από βήματος Bundestag στη στρατηγική χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που ακολουθούν κάποια ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία, στο πλαίσιο της πρώτης κυβερνητικής ενημέρωσης στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Δεν βρισκόμαστε στην τελική φάση της πανδημίας. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν να ζουν για καιρό με τον ιό και τους περιορισμούς στον δημόσιο βίο. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Αυτή η πανδημία πλήττει τη Δημοκρατία. Περιορίζει τα βασικά δικαιώματα και τις ουσιώδεις ανάγκες των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «H Γερμανία περνά τη μεγαλύτερη δοκιμασία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ζούμε σε ασυνήθιστους καιρούς».

Κάποια κρατίδια βιάζονται

Αναφορικά με την εφαρμογή της άρσης των περιοριστικών μέτρων σε κάποια κρατίδια, η καγκελάριος ανέφερε ότι«εν μέρει είναι πολύ μαζική και βιαστική, υπερβολικά μαζική και βιαστική θα έλεγα», χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει συγκεκριμένα κρατίδια.

«Δίνουμε τη μάχη εναντίον του κορονοϊού και για τους ηλικιωμένους»

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε με αρκετό συναισθηματισμό για τους ηλικιωμένους. Αναφερόμενη ειδικότερα σε όσους φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, επεσήμανε ότι έχουν στερηθεί τη δυνατότητα να βλέπουν την οικογένεια και τους φίλους τους. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πέραν του προσωπικού δεν μπορεί να τους επισκεφθεί κανείς, ειδικά όταν η ζωή τους οδεύει προς το τέλος», είπε, ενώ η φωνή της έσπασε από συγκίνηση, και συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι οικοδόμησαν τη χώρα μας και δημιούργησαν την ευημερία που εμείς απολαμβάνουμε. Δίνουμε τη μάχη εναντίον του κορονοϊού και για αυτούς».

Μεγαλύτερη συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό

Η καγκελάριος τάχθηκε σαφώς υπέρ της ενίσχυσης της συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας. «Για ένα διάστημα, πρέπει να αυξηθεί σημαντικά η συνεισφορά μας στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Η Ευρώπη έχει κοινό πεπρωμένο. Αυτό πρέπει να το αποδείξουν τα κράτη-μέλη εμπράκτως σε αυτή την απροσδόκητη πρόκληση της πανδημίας», τόνισε.
Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα