back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: «Η επικρατέστερη μορφή ευρωπαικής βοήθειας, θα είναι ένα ομόλογο, εις το διηνεκές. Χωρίς αποπληρωμή και με ετήσια απόδοση για τους κατόχους»

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θα βρεθεί τελικά συμφωνία, διότι η κάποιου τύπου συναίνεση μεταξύ Γερμανίας – Γαλλίας, έχει αποκλιμακώσει τις αντιδράσεις στο μέτωπο των άλλων χωρών του Βορρά.Το ετήσιο κόστος για την ΕΕ από το πακέτο του 1,5 τρις, θα είναι περί τα 15 δις» εκτίμησε ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πρώην επικεφαλής του τομέα Οικονομίας ΚΙΝΑΛ, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο είπε ότι «η επικρατέστερη μορφή βοήθειας, θα είναι κάποιου είδους ομόλογο. Κάτι σαν διηνεκής ομολογία, που δεν θα αποπληρώνεται και θα δίνει ετήσια απόδοση στους κατόχους της. Το ποσό του 1,5 τρις  αντιστοιχεί στο 10% της Ευρωζώνης ή στο 8% της ΕΕ,στο σύνολό της.»

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ ο κ Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι η Ευρώπη άργησε μεν, αλλά ωρίμασε «Η Ελληνική τραγωδία κατά κάποιο τρόπο δίδαξε στην Ευρώπη ότι είναι προτιμότερο να παρεμβαίνεις εγκαίρως στην όποια κρίση, παρά να την πληρώνεις, μελλοντικά,ακριβότερα.» Τέλος, χαρακτήρισε ανεδαφική τη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για  έκδοση ευρωομολόγου  των…φτωχών επισημαίνοντας πως οι χώρες του ευρωπαικού Νότου δεν έχουν μία  Κεντρική Τράπεζα, όπως η ΕΚΤ , η οποία να μπορέσει να εγγυηθεί τα δάνειά τους.

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα