back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.: εναλλακτικά σχέδια για την οικονομία

Διαβάστε επίσης

Τις προτάσεις της Κομισιόν αναφορικά με τα εναλλακτικά σχέδια για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την υγειονομική κρίση θα εξετάσει η σημερινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Οι αρχηγοί των κρατών μελών θα συζητήσουν τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και ένας ισχυρότερος προϋπολογισμός.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα σχέδιο 2 τρισ. ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη, εν όψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ, καθώς αναζητεί τρόπο να προσπεράσει τις διαφορετικές απόψεις των τελευταίων εβδομάδων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Την απόφασή της να δέχεται ως εγγυήσεις για τη χορήγηση πιστώσεων, ομόλογα που έχουν υποβαθμιστεί στην κατηγορία σκουπίδια, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σκοπό να υποστηριχθεί το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν πρέπει να εμφορούνται από την αξία της αλληλεγγύης, να μην είναι κατώτερες των περιστάσεων, ούτε να δείχνουν ατολμία ή απροθυμία. Αυτό περιμένουν όλοι οι πολίτες στην Ευρώπη. διαμήνυσε ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα