back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποφεύγουν το κινέζικο φαγητό λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Πτώση στον τζίρο των κινεζικών εστιατορίων μέχρι και 70% – Ελάχιστες οι «On Line” παραγγελίες- Ο κόσμος έχει στραφεί σε μεσογειακή διατροφή, σουβλάκια και πίτσες.

Το παλαί ποτέ αγαπημένο κινέζικο φαγητό, φαίνεται να έχει αποκλειστεί από τις επιλογές των καταναλωτών για κάτι γρήγορο και νόστιμο.  Ο κύριος λόγος, που οι καταναλωτές επέλεξαν προσωρινά το «εμπάργκο» στο γνωστό σε όλους μας “κινεζικό”, φαίνεται να συνδέεται με τον φόβο της μετάδοσης του κορονοϊού, μιας και στην Κίνα πρωτοεμφανίστηκε και εξαπλώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα λαμβάνοντας χαρακτήρα Πανδημίας.

Έτσι κάποια κινέζικα εστιατόρια στην χώρα μας λόγω αναδουλειάς αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά τουλάχιστον μέχρι να γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα. Ιδιόκτητες κινέζικων εστιατορίων μας είπαν για πτώση του τζίρου που φτάνει το 60% με 70% με ελάχιστες τηλεφωνικές ή «on line» παραγγελίες.

Η στροφή του κόσμου στην υγιεινή μεσογειακή τροφή μετά και την προτροπή των ειδικών, αλλά και η επιλογή άλλων προτάσεων στην λύση του γρήγορου φαγητού (όπως πίτσα, σουβλάκια κ.α.) φαίνεται ότι συντέλεσαν κατά ένα μεγάλο μέρος στην πτώση του τζίρου στα Κινέζικά εστιατόρια. «Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος για αυτή την κατάσταση φαίνεται να αποτελεί ο φόβος του κόσμου να επιλέξουν το «κινεζικό» με το σκεπτικό ότι θα καταναλώσουν προϊόντα μιας χώρας στην οποία «κυοφορήθηκε» και ξεπήδησε ο κορονοϊός. Όσο ρατσιστικό και αν ακούγεται αυτό, είναι δυστυχώς η αλήθεια, καθώς η Κινα συνδέθηκε ως χώρα γενέτειρα του κορονοιού και υπεύθυνη για την εξάπλωση του», δήλωσε υπάλληλος κινεζικού που κάνει ντελίβερι, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι λάθος αυτή η αντίληψη καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα