back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Αρχίζει το Ραμαζάνι και στην Σαουδική Αραβία εν μέσω της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Η Σαουδική Αραβία, όπως και οι περισσότερες αραβικές χώρες, ανακοίνωσαν την έναρξη του μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού από σήμερα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το βασιλικό δικαστήριο ανακοίνωσε την έναρξη του Ραμαζανιού, λέγοντας ότι βασίστηκε στην παρατήρηση της νέας ημισελήνου. Οι περισσότερες αραβικές χώρες, ανάμεσά τους η Συρία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν, έχουν επίσης ανακοινώσει την έναρξη του Ραμαζανιού για την Παρασκευή.

Ενας από τους πυλώνες του Ισλάμ, ο μήνας της νηστείας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πιστοί πρέπει κυρίως να απέχουν από το φαγητό και το ποτό από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου, είναι κατά παράδοση περίοδος συγκεντρώσεων. Είναι επίσης μήνας προσευχής κατά τον οποίο οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται μαζικά σε τζαμιά, κυρίως τη νύχτα.

Ραμαζάνι σε άδεια τζαμιά

Ωστόσο, λόγω του κορονοϊού, σχεδόν όλες οι μουσουλμανικές χώρες έκλεισαν τα τζαμιά και ζήτησαν από τους πολίτες να προσεύχονται στα σπίτια τους, επιβάλλοντας μερικές φορές κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. Σε μήνυμα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ότι λυπάται που οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να προσευχηθούν στα τζαμιά λόγω των περιορισμών αυτών.

«Με θλίβει το γεγονός ότι ο ιερός μήνας έρχεται σε περιστάσεις που μας στερούν να κάνουμε προσευχές, όπως οι νυχτερινές προσευχές μέσα στα τζαμιά, λόγω προληπτικών μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των λαών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού», δήλωσε ο βασιλιάς σύμφωνα με το SPA.

Στη Μέση Ανατολή, από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο, τη Συρία έως το Μαρόκο, οι αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί υποστηρίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις από τις θρησκευτικές αρχές.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα