back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ: Ξεκινούν τα έργα για τα μουσεία στην «Αγιά Σοφιά»

Διαβάστε επίσης

Τα έργα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζονται, με τις εργασίες για το κτίριο που θα στεγάσει κυρίως τα δύο μουσεία να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν.

Είναι γνωστό πως μεγάλη επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν εκτός από ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο, η «Αγιά Σοφιά» να είναι και ένας χώρος μνήμης τόσο για τον προσφυγικό ελληνισμό όσο και για την ιστορία του συλλόγου.

Έτσι, παράλληλα με την υπογειοποίηση που βρίσκεται σε οργασμό εργασιών εδώ και μερικές εβδομάδες, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες που αφορούν το κτίριο το οποίο θα στεγάσει τα δύο μουσεία. Εδώ και κάποιες μέρες, καταφτάνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια νταλίκες με τόνους σίδερο και το επόμενο διάστημα πρόκειται να έχουμε «σιδέρωμα» και εν συνεχεία καλούπωμα και μπετά με την ΑΕΚ να έχει κατασκευάσει ήδη στο συγκεκριμένο σημείο (μπροστά στην παλιά Σκεπαστή) τις αντιστηρίξεις με δικά της έξοδα.

Στο κτίριο αυτό θα βρίσκεται και το εκκλησάκι του Οσίου Λουκά προς τιμή του Λουκά Μπάρλου καθώς ύστερα από απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν θα χτιστεί στον χώρο δίπλα από τα αποδυτήρια όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Αυτό γιατί εκεί θα ήταν πιο δύσκολη η πρόσβαση για τον κόσμο που θα ήθελε να το επισκεφθεί ενώ υπάρχει η σκέψη, στο παρεκκλήσι να γίνονται δεξιώσεις όπως γάμοι και βαφτίσια.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει μάλιστα και η ειδική αίθουσα – εστιατόριο που θα είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει αμέσως μετά αυτές τις δεξιώσεις και θα έχει πανοραμική θέα προς το εσωτερικό της «Αγιά Σοφιάς».

Τέλος, σε αυτό το κτίριο επίσης θα στεγαστούν η μπουτίκ της ομάδας, δύο αίθουσες, μια VIP κι άλλη μια VIP Lounge έτσι ώστε να πραγματοποιούνται εκεί μέσα διάφορες επίσημες συναντήσεις όπως επίσης το καφενείο και το στιλβωτήριο με τα έσοδα από αυτούς τους χώρους να πηγαίνουν σε κάποια προσφυγικά σωματεία ή ανάλογες δράσεις που αφορούν την προσφυγιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα