back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρωτομαγιά : Πλήρης εφαρμογή των μέτρων – Σε κλοιό, παραθεριστικά κέντρα, εθνικές οδοί, άλση, πάρκα

Διαβάστε επίσης

Η  Πρωτομαγιά του 2020 αναμένεται να αποτελέσει το ορόσημο στην εφαρμογή των μέτρων ανάσχεση του COvid- 19, πριν η χώρα εισέλθει στην πρώτη φάση της σταδιακής απόσυρσης των μέτρων απαγόρευσης .
Για το λόγο αυτό  κατά το τριήμερο της  Πρωτομαγιάς θα εφαρμοσθούν πλήρως και απαρέγκλιτα τα μέτρα που ελήφθησαν την περίοδο του Πάσχα, για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Και αυτό διότι  κατα το κρίσιμο τριήμερο της  Πρωτομαγιάς θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, λίγο πριν από την έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.
Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ αφορά στον αποκλεισμό των διοδίων και όλων των παράδρομων των Εθνικών Οδών, ώστε κανένα όχημα να μην διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς έλεγχο.
Δεύτερος στόχος είναι να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές  όπου οι κάτοικοι των αστικών κέντρων διατηρούν εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες.
Τρίτο μέτρο  είναι η αποφυγή των παραδοσιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε άλση, παραλίες και άλλα μέρη πιθανών συναθροίσεων.Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -όπως είδαμε το Πάσχα- και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε άλλη περιφερειακή ενότητα.
Σε κλοιό ελέγχου αναμένεται να τεθούν περιοχές όπως Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.
Συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ ιδιαίτερα εμφανής θα είναι και η παρουσία περιπολικών και μηχανών της ΔΙΑΣ  σε κομβικά σημεία που οδηγούν προς τα Μεσόγεια.
Σε κλοιό επιτήρησης  και οι Εθνικές Οδοί και παράδρομοι  καθώς και οι παλαιές εθνικές οδοί  η Αττική Οδό, όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-ΚορωπίουΑθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.λ.π.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση για συνωστισμό άνω των 10 ατόμων που θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά  καθώς  η Πολιτική Προστασία θεωρεί ότι  το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι το πιο κρίσιμο των επόμενων μηνών.
Newsroom Αθήνα  984
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα