back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Κινητοποίηση νοσοκομειακών στον Ευαγγελισμό – "Τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή"

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα “τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή” και “παλεύουμε μαζί σας, φωνάξτε μαζί μας”, νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές, καθαριστές/καθαρίστριες και τραυματιοφορείς, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, στα πλαίσια των συμβολικών κινητοποιήσεων που διοργανώνει σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

[su_slider source=”media: 193041,193039,192992,192991″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]
Την κινητοποίηση διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και συμμετείχαν εκτός από το προσωπικό του Ευαγγελισμού και αλληλέγγυοι, κρατώντας πανό και πλακάτ.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος (επικουρικοί-συμβασιούχοι). Σημειώνουν δε, ότι οι προσλήψεις που είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είναι πολύ λίγες και τα κενά καλύπτονται μόνο με μετακινήσεις ή μεταθέσεις από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Παράλληλα, ζητούν μέτρα ατομικής προστασίας και ιατρικό εξοπλισμό, κάνοντας λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, ενώ επισημαίνουν την αναγκαιότητα διενέργιας περισσότερων τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων.
Βασικό αίτημα επίσης, των νοσοκομειακών τον καιρό της πανδημίας του κορονοϊού, είναι η επίταξη του ιδιωτικού τομέα και των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Μιλώντας στο Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο , ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ τόνισε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν μόνιμες προσλήψεις για την ενίσχυση του κλάδου.«Από τις προσλήψεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μόνο 402 είναι γιατροί. Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε ομολογήσει ότι αυτό το νούμερο είναι 381. Μέσα στον Μάρτιο απολύθηκαν γιατροί που ήταν συμβασιούχοι από ΤΟΜΥ ενώ τον Απρίλη έχουμε απολύσεις επικουρικών γιατρών από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας λέγοντας ότι κατά λάθος η σύμβαση ήταν διάρκειας ενός χρόνου και όχι τριών που θα έπρεπε. Σήμερα μάλιστα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας απολύονται επικουρικοί γιατροί παραβιάζοντας μάλιστα και την ΚΥΑ με την οποία οι συμβάσεις που λήγουν αυτές τις ημέρες παρατείνονται για 4 μήνες. Αν τα βάλουμε κάτω λοιπόν έτσι προκύπτει η διαφορά στα νούμερα Κικίλια και Κοντοζαμάνη» τόνισε ο κ. Παπανικολάου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν 5 χιλιάδες κενές θέσεις ειδικευμένων γιατρών.
Όσον αφορά τη σημερινή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε ότι επρόκειτο για πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ, ακολουθώντας πιστά τα μέτρα προστασίας: φορώντας μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα