back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοτοπορεία σήμερα στην Αθήνα από εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τη 1.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει μοτο- πορεία.
Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας δράσης, το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αφού λάβουν όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα προστασίας, να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας, αλλά και στις εργοδοτικές ενώσεις.
Εντωμεταξύ, την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαϊου ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, ενώ το ΠΑΜΕ προτίθεται να προχωρήσει σε συμβολικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς στις 9 Μαϊου.
Ήδη, οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 1η Μαϊου, στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο.
Πάντως, καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν δείχνει διατεθειμένη στην παρούσα να προχωρήσει κατά την παρούσα υγειονομική συγκυρία στην πραγματοποίηση συλλαλητήριου, όπως το έχουμε συνηθίσει μέχρι πριν από λίγους μήνες.
Το ΠΑΜΕ ζητάει την κατάργηση των αντεργατικών -όπως τα χαρακτηρίζει- μέτρων που έχουν ληφθεί με αφορμή την υγειονομική κρίση, την άμεση αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, την ουσιαστική στήριξη εργαζομένων και ανέργων, καθώς και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Επιπλέον, τα συνδικάτα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαύριο της υγειονομικής κρίσης, εκφράζοντας φόβους ότι αφενός μεν τα “έκτακτα εργασιακά μέτρα” ήρθαν για να…μείνουν, αφετέρου δε η κυβέρνηση κατά τον σχεδιασμό των ρυθμίσεων της επόμενης μέρας θα υιοθετήσει εργοδοτικές προτάσεις οι οποίες οδηγούν στην ανατροπή θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα