back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα διευθύντρια αναλαμβάνει το Αρχείο της διεθνούς καλλιτεχνικής έκθεσης Documenta

Διαβάστε επίσης

To όνομα της νέας διευθύντριας του Αρχείου της Documenta (documenta archiv) που θα διαδεχθεί τον Dr. Birgit Jooss, ανακοινώθηκε σήμερα. Η Dr. Nadine Oberste-Hetbleck θα αναλάβει χρέη την 1η Αυγούστου 2020 και μεταξύ άλλων θα εργαστεί για την ανάπτυξη του Ιδρύματος Documenta (documenta Institute).
Η Dr. Nadine Oberste-Hetbleck έχει εργαστεί στη διεπιστημονική έρευνα με καινοτόμες προσεγγίσεις και στη διεθνή δικτύωση. Όπως δηλώνει, «…ανυπομονώ να εντάξω όσα γνωρίζω στο μελλοντικό σχεδιασμό του Αρχείου. Με τα μοναδικά του αρχεία και πληροφορίες για τις εκθέσεις Τέχνης παγκοσμίως, το Documenta Archive θα αποτελέσει πυρήνα του Ιδρύματος που θα δημιουργηθεί…». Προσθέτει επίσης πως σκοπεύει να καταστήσει προσβάσιμο το αρχείο και να το χρησιμοποιήσει για έρευνα και διαμεσολάβηση.

Documenta Archive

To Αρχείο της Documenta ιδρύθηκε το 1961 από τον Arnold Bode και είναι αφιερωμένο στην αρχειοθέτηση, την καταγραφή, την ακαδημαϊκή επεξεργασία πηγών (κειμένων και εικόνων) που σχετίζονται με τη μοντέρνα και σύγχρονη Τέχνη και συγκεκριμένα με τις εκθέσεις documenta που πραγματοποιούνται από το 1955. Εκτός από τα αρχεία των εκθέσεων όμως το Documenta Archive περιλαμβάνει υλικό από τον Τύπο, συλλογές εικόνων και οπτικοακουστικό υλικό, μία μοναδική βιβλιοθήκη.
Αποτελεί μέρος της Documenta (διεθνής καλλιτεχνική έκθεση που διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια στο Κάσσελ της Γερμανίας) και του Μουσείου Fridericianum gGmbH ενώ αναπτύσσει και δράσεις ερευνητικού ινστιτούτου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Kassel και το Kunsthochschule Kassel.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα