back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΟΗΕ ζητά να γίνει η κρίση του κορονοϊού ευκαιρία για πράσινη ανάπτυξη

Διαβάστε επίσης

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση η οικονομική βοήθεια που θα χορηγηθεί από τα κράτη σε επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού να συνδέεται με τη δράση για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Καθώς δαπανούμε τρισεκατομμύρια για την ανάκαμψη» από την πανδημία, «πρέπει να εξασφαλίσουμε νέες δουλειές και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω μιας καθαρής, πράσινης μετάβασης», έκρινε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια του χθεσινού Διαλόγου του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα.

Γκουτερες: Να μπούμε σ’ έναν δρόμο που οδηγεί στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής

«Όταν χρησιμοποιούνται χρήματα των φορολογουμένων για να διασωθούν επιχειρήσεις, πρέπει να δημιουργούν πράσινες θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ. Τα δημόσια κεφάλαια «δεν πρέπει να διασώζουν πεπαλαιωμένες, ρυπογόνες βιομηχανίες που εκλύουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα», συμπλήρωσε.
Για τον Αντόνιο Γκουτέρες, η πανδημία του κορονοϊού δημιουργεί μια ευκαιρία να μπει ο κόσμος «σ’ έναν δρόμο που οδηγεί στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και στην εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας της ανθρωπότητας μακροπρόθεσμα».
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα