back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: «Η τηλεργασία θα παγιωθεί μέσω νομοθέτησης»

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την καθιέρωση της τηλεργασίας μέσω νομοθέτησης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος.

Για τις άδειες ειδικού σκοπού είπε πως οι γονείς δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση τους μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων,  προσθέτοντας ωστόσο πως εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη άδεια να μην χρεώνεται ως τμήμα της κανονικής.

Μιλώντας για τη νέα φάση αναπροσαρμογής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο κ Λιβάνιος χαρακτήρισε το ψηφιακό κράτος και την τηλεργασία σημαντικές παρακαταθήκες, σημειώνοντας ότι η τελευταία «θα νομοθετηθεί και θα παγιωθεί.»

Για την εξ΄ αποστάσεως και εκ περιτροπής εργασία των δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι θα συνεχιστεί, ενώ σε περίπτωση που απαιτείται φυσική παρουσία,  η προσέλευση θα γίνεται σε τρία στάδια στις 7, 8 και 9 το πρωί, με αντίστοιχη προσαρμογή της ώρας αναχώρησης. «Κάθε φορέας θα μεριμνήσει για την ισοκατανομή στις συγκεκριμένες χρονικές ζώνες και αυτό καθίσταται επιβεβλημένο τόσο για τη μεταφορά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και για την υγεία πολιτών και εργαζομένων» εξήγησε ο υφυπουργός Εσωτερικών .

Όσον αφορά στον καθορισμό της ώρας προσέλευσης ο κ. Λιβάνιος προέκρινε την προτίμηση του εργαζόμενου, ενώ σε περίπτωση συνωστισμού σε μια ζώνη, τόνισε πως «η κατανομή του προσωπικού θα γίνεται με απόφαση της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας.»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι  θα συνεχιστούν η ενθάρρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών και οι συναλλαγές των πολιτών μέσω ΚΕΠ με διανομή εγγράφων στο σπίτι, ενώ η φυσική παρουσία θα θεωρείται απαραίτητη μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και βάσει προκαθορισμένου ραντεβού.

Σε ερώτηση για τις άδειες ειδικού σκοπού, ο κ Λιβάνιος είπε πως «εφόσον ανοίξουν τα σχολεία, οι γονείς δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση» ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη άδεια να μην χρεώνεται ως τμήμα της κανονικής.

Οπως επισήμανε κλειστοί -μέχρι νεωτέρας- θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και τα ΚΑΠΗ, προσθέτοντας ότι οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν με την τήρηση των απαιτούμενων κανόνων, ενώ για τις παιδικές χαρές  επεσήμανε πως θα λειτουργήσουν σε συνάρτηση με την έναρξη λειτουργίας των πρωτοβάθμιων σχολικών μονάδων.

Τέλος,  σημείωσε ότι «από τις 4 έως και τις 18 Μαΐου θα είναι ελεύθερη η κίνηση εντός του λεκανοπεδίου Αττικής»,ενώ για νησιά όπως η Αίγινα και η Σαλαμίνα, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις από πλευράς Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα