back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βραζιλία: Δικαστής εμπόδισε τον διορισμό νέου Αστυνομικού Διευθυντή

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέσυρε το όνομα ενός οικογενειακού φίλου του, τον οποίο είχε επιλέξει για τη θέση του νέου αρχηγού της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε τον διορισμό του σε αυτό το αξίωμα.

Η απόφαση του προέδρου να μην προωθήσει τελικά σε αυτήν την θέση τον Αλεσάντρε Ραμάζεμ, τον διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών Abin, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνηση.
Νωρίτερα σήμερα, ο δικαστής Αλεσάντρε ντε Μοράις έδωσε εντολή αναστολής του διορισμού του Ραμάζεμ επειδή υπήρχαν ενδείξεις ότι ο τελευταίος θα μπορούσε να βρεθεί εκτεθειμένος λόγω της στενής σχέσης του με την οικογένεια Μπολσονάρου. Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει διατάξει έρευνα σε βάρος του προέδρου με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης ότι ο Μπολσονάρου καταχράστηκε την εξουσία του όταν απέπεμψε τον προηγούμενο αρχηγό της αστυνομίας.
Ο Ραμάζεμ εντάχθηκε στην ομοσπονδιακή αστυνομία το 2005 και είναι επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών από τον περασμένο Ιούλιο. Έχει τα λιγότερα χρόνια υπηρεσίας από όλους τους άλλους υποψηφίους για τη θέση.
Ο Ραμάζεμ ανέλαβε την ασφάλεια του Μπολσονάρου το 2018, αφού ο τότε υποψήφιος πρόεδρος μαχαιρώθηκε από έναν άνδρα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Ανέπτυξε κατόπιν στενή σχέση με τους γιους του προέδρου, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε σχέδια υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων, κάτι που διαψεύδουν.
Οι ανακατατάξεις στην ομοσπονδιακή αστυνομία πυροδότησαν πολιτική κρίση στη Βραζιλία, φέρνοντας σε δεύτερο πλάνο την επιδημία του νέου κορονοϊού, την ώρα που οι νεκροί σε όλη τη χώρα ξεπέρασαν την Τρίτη τους 5.000.
Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα