back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει, με φυσική παρουσία, για τα μέτρα προστασίας των πιστών στις θείες λειτουργίες

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με φυσική παρουσία. Θα αναζητηθούν οι τρόποι που θα κριθούν ασφαλείς προκειμένου οι Θείες λειτουργίες που θα ξεκινήσουν στους Ιερούς ναούς από τις 17 Μαίου να τελούνται με όλα τα μέτρα προστασίας για τους πιστούς. 
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα ανοίξουν για ατομική προσευχή ενώ από τις 17 του μήνα οι λειτουργίες θα μπορούν να τελούνται με συμμετοχή πιστών.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την επαναλειτουργία των εκκλησιών από τις 17 Μαΐου, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. «Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησιες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες» είπε ο πρωθυπουργός , κάνοντας λόγο για αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Οι εκκλησίες θα είναι «ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων» όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας,
Σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το λαό. «Θα ξεκινήσει η ατομική λατρεία με την άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά το θέμα της παρουσίας του κοινού στις λειτουργίες είναι ένα θέμα το οποίο θα είναι σε επόμενο στάδιο, ελπίζουμε όχι πολύ μακριά. Αυτό είναι ένα θέμα σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Newsroom  Αθηνα 984
 
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα