back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: «Η ΕΕ, δεν πρέπει να βασίζεται σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα, για την παραγωγή μασκών»

Διαβάστε επίσης

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (30-04-2020)

H βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη για την προσπάθεια επιστροφής στη λεγόμενη κανονικότητα και το σεβασμό των δικαιωμάτων.

Τόνισε ότι ΕΕ και ΗΠΑ- στο φως των νέων εξελίξεων με την πανδημία- δεν μπορούν να βασίζονται σε  χώρες, όπως πχ η Κίνα, για την παραγωγή μασκών, ενώ εκτίμησε πως θα είναι δύσκολη Η χρονιά για τον ελληνικό Τουρισμό και την οικονομία.

Αναλυτικά, τα σημεία της συνέντευξης της κυρίας Γιαννάκου

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

“Η προσπάθεια που πρέπει να γίνει αφορά στην επιστροφή στη λεγόμενη κανονικότητα, εν μέσω φόβων-από κάποιους-για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μήπως δηλαδή, με το πρόσχημα των κανόνων της καραντίνας, διατηρηθούν, ενδεχομένως, ορισμένα μέτρα, σε επίπεδο πολιτικής.
Ομως, άλλο η επιδημία και άλλο η πολιτική. Η ΕΕ περιλαμβάνει δημοκρατικές χώρες, διέπεται από κοινές αρχές και αξίες και έχει τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

“Αλλοτε, η παραγωγή και έρευνα του παραγομένου προϊόντος αφορούσαν την Δυτ.Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και την Ιαπωνία. Πλέον έχουν προστεθεί η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ, η Βραζιλία, η Ν.Αφρική και η Ρωσία. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσει η ΕΕ να διατηρήσει το κοινωνικό της μοντέλο εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού, στο διεθνές σύστημα. Ήταν προφανές ότι δεν συνέφερε την Ευρώπη η παραγωγή μασκών. Ομως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΕΕ,  δεν γίνεται να βασίζεται σε άλλες χώρες, όπως πχ στην Κίνα, η οποία- με το καθεστώς που έχει- είναι αμφίβολο  αν θα διατηρήσει ανοικτά τα σύνορά της, την παραγωγή και τις εξαγωγές της και για πόσο διάστημα. Η απάντηση αφορά ΕΕ και ΗΠΑ.”

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

“Έγιναν κινήσεις με στόχο να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Δεν ξέρω τί θα γίνει -περαιτέρω- για τον τομέα του Τουρισμού, καθώς πρόκειται για κύριο μέρος του ΑΕΠ και ουδείς γνωρίζει αν και πόσοι τουρίστες θα έρθουν τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα. Ίσως, με τη βοήθεια του καιρού, της ανόδου της θερμοκρασίας να υπάρξει μικρότερη διάδοση του ιού. Αλλά και ο εσωτερικός τουρισμός, λόγω του οικονομικού πλήγματος που έχουν υποστεί οι πολίτες, δεν δίνει ενδείξεις για κάποιο κύμα, έστω εσωτερικής προέλευσης”.

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα