back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π.Ο.Υ: Νέα απάντηση του επικεφαλής του στις επικρίσεις

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υπεραμύνθηκε εκ νέου του απολογισμού του οργανισμού του στον τρόπο που ανταποκρίθηκε στην επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι νέες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ και στον απόηχο των επικρίσεων σε βάρος του τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά από τις ΗΠΑ, που διέκοψαν τη χρηματοδότησή τους. Κριτική ωστόσο δέχτηκε ο Οργανισμός και από τη Γαλλία, δια στόματος του Γάλλου ΥΠΕΞ, με το Παρίσι ωστόσο να δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του στον ΠΟΥ.
«Από την αρχή, ο ΠΟΥ ενήργησε γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να ανταποκριθεί και να προειδοποιήσει τον κόσμο» διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αφού παρουσίασε λεπτομερώς τη χρονική αλληλουχία του τι γνώριζε ο οργανισμός προτού προχωρήσει στην κήρυξη της επιδημίας σε παγκόσμια έκτακτη ανάγκη την 30η Ιανουαρίου.
«Σημάναμε τον συναγερμό νωρίς», λέει ο επικεφαλής του ΠΟΥ
«Σημάναμε τον συναγερμό νωρίς και τον σημάναμε συχνά» υπογράμμισε ο δρ. Τέντρος, που και την περασμένη εβδομάδα κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να άρει το πάγωμα της χρηματοδότησης στον ΠΟΥ. Ο γιατρός είχε καθησυχάσει τον Αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας πως ο κορωνοϊός δεν είναι προϊόν εργαστηρίου, όπως αφήνουν να εννοηθεί κύκλοι πέριξ του Τραμπ, αλλά ιός που πέρασε στον άνθρωπο από τις νυχτερίδες.
«Ο ΠΟΥ δεσμεύεται στη διαφάνεια και τη λογοδοσία» σημείωσε ο Τέντρος και ανέδειξε το έργο του τους τελευταίους μήνες, επισημαίνοντας ότι εκπαίδευσε 2,3 εκατομμύρια επαγγελματίες υγείας, απέστειλε εκατομμύρια τεστ, προσέφερε ακόμα και «μουσική και γέλιο» στις δύσκολες ώρες που περνάει ο κόσμος με τη διαδικτυακή τηλεοπτική μετάδοση που οργάνωσε η Lady Gaga.
«Ένα πράγμα δεν κάναμε κι αυτό ήταν να τα παρατήσουμε» τόνισε. Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει αύριο τους ειδικούς της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων, προκειμένου να αξιολογήσουν την εξέλιξη της πανδημίας, τρεις μήνες μετά την κήρυξη της διεθνούς κατάστασης υγειονομικής ανάγκης.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα