back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενθαρρυντική η πρώτη εικόνα επαναλειτουργίας της αγοράς

Διαβάστε επίσης

Πρώτη μέρα σήμερα, μετά την μερική άρση των μέτρων, με ανοιχτά ορισμένα καταστήματα και με την κατάργηση του sms ή της χειρόγραφης δήλωσης μετακίνησης για την έξοδο από το σπίτι και η πρώτη εικόνα στην αγορά, είναι ενθαρρυντική, όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, από εργαζόμενους και πολίτες.

Από νωρίς το πρωί, λόγω διευρυμένου ωραρίου, πολλά κομμωτήρια και κουρεία έχουν ανοίξει και δέχονται με ραντεβού τους πελάτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καταστήματα περιποίησης νυχιών (μανικιούρ και πεντικιούρ) που δέχονται πελάτες από τις 7 το πρωί τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στις πιάτσες ταξί, αντίστοιχα, που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, οδηγοί και πελάτες φορούν κανονικά την μάσκα ενώ εντός του οχήματος υπάρχουν άφθονα αντισηπτικά.


Στην σημερινή εικόνα να προσθέσουμε και τις ανοικτές από σήμερα Εκκλησίες για ατομική προσευχή, με τους πιστούς να προσέρχονται από το πρωί, φορώντας μάσκες αν και δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της, ενώ στην είσοδο των ναών υπάρχουν αντισηπτικά υγρά. Ανοικτά από τις 7 το πρωί και τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν ότι μετά από πολύ καιρό περίμεναν αυτή την μέρα ως … μάννα εξ ουρανού. Άποψη, που αποτυπώνεται άλλωστε και από τους υπόλοιπους εκπροσώπους των κλάδων που άνοιξαν πρωί-πρωί τα καταστήματα.

Να προσθέσουμε ότι τα υπόλοιπα καταστήματα ανοίγουν στις 10 το πρωί με τους καταστηματάρχες της Ερμού να κάνουν ήδη τις τελευταίες προετοιμασίες στις βιτρίνες τους.
Όσον αφορά την κίνηση πολιτών στο κέντρο παρατηρείται σήμερα ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την περίοδο της καραντίνας αλλά εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αυξηθεί περισσότερο καθώς τα υπόλοιπα καταστήματα που προβλέπονται για σήμερα από την λίστα, ανοίγουν μετά τις 10 το πρωί.
Σημαντικό ρόλο στην μειωμένη κίνηση πάντως, φαίνεται πως αποτελούν τα κλειστά καφέ και καταστήματα εστίασης, που θα ανοίξουν στην τελευταία φάση άρσης των μέτρων, δηλαδή τον Ιούνιο.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα