back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα» υποψήφια για βραβείο Global Fine Art Awards

Διαβάστε επίσης

Η εμβληματική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», η οποία πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2019, είναι φέτος υποψήφια για Διεθνές βραβείο Global Fine Art Awards (GFAA). Εκτός από τα 13 βραβεία της Επιτροπής, αυτή τη χρονιά, θα απονεμηθούν και βραβεία κοινού, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να λάβουμε μέρος στην ψηφοφορία.

Η έκθεση που συγκέντρωσε 60.000 επισκέπτες, είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα μεταξύ 99 υποψηφιοτήτων από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους.

H έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι». Στην σπάνια και πρωτότυπη αυτή έκθεση, που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen, για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο «συνομίλησαν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας ένα μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

Για το βραβείο κοινού ψηφίζουμε μας online μέχρι τις 7 Μαϊου εδώ (8 Μαϊου, 4.00 π.μ., ώρα ελληνική). Μπορείτε να επιλέξετε την έκθεση με τίτλο “Picasso and Antiquity. Line and Clay” βάση αλφαβητικής σειράς εδώ.

H έκθεση αποτελεί τη μοναδική ελληνική υποψηφιότητα μεταξύ 99 υποψηφίων από 27 χώρες από όλο τον κόσμο και  διαγωνίζεται στην κατηγορία «Εναλλακτικές Εκθέσεις» με συνυποψήφιες 6 εκθέσεις όπως: ‘’Hockney–Van Gogh:The Joy of Nature” στο Μουσείο Van Gogh Αmsterdam, “Artistic License: Six Takes on the Guggenheim Collection” στο Solomon R. Guggenheim Museum, “Οceαnia” στο Royal Academy of Arts / Musée du quai Branly – Jacques Chirac, “Sanguine. Luc Tuymans on Baroque” στο Fondazione Prada / Museum of Contemporary Art of Antwerp / Museum of Fine Arts of Antwerp, “Appearance. Stripped Bare” στο Museo Jumex και “Hearts of Our People: Native Women Artists” στο Minneapolis Institute of Art / Frist Museum / Smithsonian American Art Museum-Renwick Gallery / Philbrook Museum of Art.

Οι νικητές όλων των Βραβείων θα ανακοινωθούν κατά την έκτη απονομή βραβείων Global Fine Art Awards που θα γίνει φέτος διαδικτυακά στις 11 Μαϊου.

 

Τo πρόγραμμα GFAA Global Fine Art Awards (GFAA)

Πραγματοποιείται φέτος για 6η χρονιά και διεξάγει έρευνα όλο το χρόνο, εντοπίζοντας τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή επισκέπτεται περισσότερες από 2.000 εκθέσεις ετησίως, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω από την επιτροπή υποψηφιοτήτων. Οι κριτές του GFAA αξιολογούν και βαθμολογούν όλους τους υποψηφίους σε 13 κατηγορίες βραβείων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα