back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: «Δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικό θα είναι το εμβόλιο κατά του κορωνοιού, όταν βρεθεί»

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η επανέναρξη της εμπορικής δραστηριότητας και η επαναλειτουργία επιχειρήσεων και τουρισμού, αποτελούν τα νέα δεδομένα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Κερδίσαμε μία μάχη, τώρα πρέπει να κερδίσουμε  τον πόλεμο.»

δήλωσε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο χαρακτήρισε «κλειδί» τη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και επισήμανε πως η ίδια πρακτική πρέπει να ακολουθείται και στους κλειστούς χώρους. Οπως είπε «Δεν υπάρχει μηδενισμός του κινδύνου μετάδοσης, αυτό που κάνουμε με τα μέτρα είναι να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς στον πληθυσμό»

Όσον αφορά το εμβόλιο ο κ Τούντας εκτίμησε ότι ενδεχομένως να είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο χρόνο,  αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι «δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικό θα είναι.»

Για τον δείκτη μετάδοσης του κορωνοιού (R0) εκτίμησε ότι είναι μεν βασικός, «αλλά η πραγματική διασπορά στον ελληνικό πληθυσμό δεν είναι ακόμα γνωστή. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα σε ένα μαραθώνιο μετ’ εμποδίων. Θα υπάρξουν, ίσως, πισωγυρίσματα, αλλά θα τα καταφέρουμε.»

Τέλος, δεν απέκλεισε να εξαφανιστεί ο ιός, αφού κάνει τον κύκλο του, ωστόσο εκτίμησε ως ελάχιστα πιθανό το ενδεχόμενο.

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα