back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η μεγαλύτερη διαδικτυακή δράση για τις Startups

Διαβάστε επίσης

Με περισσότερες από 1000 εγγραφές, μέχρι στιγμής, ξεκινά η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, (Startup Greece Week), η οποία διοργανώνεται  για 5η συνεχόμενη φορά, από 4 έως 10 Μαΐου, εξολοκλήρου online, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

10 πόλεις

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 10 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα και Πάτρα.

Κατά την διάρκεια της Startup Greece Week, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking και πολλά ακόμα.

Startup Greece Week Awards 2020

Παράλληλα τρέχει και ο διαγωνισμός Startup Greece Week Awards 2020 παρουσίασης startup με  βραβεία αξίας 10.000 ευρώ. Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό είναι έως την Τρίτη 5 Μαΐου, στις 23:59.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό δείτε εδώ 

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις ευκαιρίες, που μπορεί να έχει κάποιος στον τομέα της επιχειρηματικότητας», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο επικεφαλής της δράσης Θάνος Παράσχος επισημαίνοντας πως «οποιοσδήποτε μπορεί να παραγάγει από το μηδέν, να δημιουργήσει και να επιχειρήσει στην Ελλάδα, μέσω της τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν, να δικτυωθούν και να διευρύνουν τις επαφές τους εντός της επιχειρηματικής κοινότητας».

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ενδεικτικά απευθύνεται σε:

επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και startuppers.

Εγγραφές

Οι εγγραφές είναι δωρεάν και απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβετε το Private Link από όπου θα γίνει το Live Streaming των πάνελ. Μπορείτε  να εγγραφείτε στον σύνδεσμο: https://bit.ly/sgw_ticket

«Υπάρχουν ενότητες όπως  Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics, On Demand Delivery, Greentech, Energy και Fintech, έχουμε συμμετοχές από Έλληνες από όλον τον πλανήτη, από την Αυστραλία έως την Νότιο Αφρική και αυτο μας χαροποιεί πολύ» τονίζει ο κ. Παράσχος «καθώς ο στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε ώστε να δημιουργηθούν, τοπικές κοινότητες σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, δυνατές συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επίδοξους επιχειρηματίες καθώς επίσης και να δοθούν χρήσιμες προτάσεις και ιδέες για την ανάπτυξη του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Διοργανωτές

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 40 και πλέον εθελοντές, κυρίως φοιτητές  με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα θεματικά εργαστήρια και τους ομιλητές δείτε εδώ

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα