back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: Σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες ο κώδικας ψηφιακής διακυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Τις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα βγει στη διαβούλευση ο κώδικας ψηφιακής διακυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε στο κεντρικό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο νέος Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που συναλλάσσεται ο πολίτης με το Δημόσιο αλλά και στην επικοινωνία των δημόσιων υπηρεσιών μεταξύ τους.

Όπως είπε ο κ.  Γεωργαντάς «θα έχει πάρα πολλές παρεμβάσεις, ιδιαίτερα σημαντικές» αναφέροντας το Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών του Δημοσίου. Όπως είπε «για πρώτη φορά το Δημόσιο θα καταγράφει όλες τις υπηρεσίες που παρέχει προς τον πολίτη και θα περιγράφει αναλυτικά τα απαιτούμενα βήματα και έγγραφα, ώστε ο κάθε πολίτης να γνωρίζει τι πρέπει να καταθέσει ή να αποστείλει». «Θα υπάρχει ρητή εντολή και κανένας αρμόδιος υπάλληλος δεν θα δικαιούται να ζητήσει κάποιο άλλο έγγραφο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ Γεωργαντάς ανέφερε πως «στόχος είναι να ενωθούν όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες και να συμπεριληφθούν στο gov.gr όπου θα είναι και η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου στην οποία θα μπαίνει ο πολίτης και θα κατευθύνεται για όποια διεκπεραίωση υπόθεσης επιθυμεί».
Ήδη από σήμερα, ψηφιακά μέσω του gov.gr και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, θα παραλαμβάνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα