back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι σε καθεστώς μερικής ανεργίας

Διαβάστε επίσης

Περίπου 6,3 εκατ. άνθρωποι τέθηκαν σε καθεστώς μερικής ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και επωφελούνται από την αποζημίωση έκτακτης ανάγκης που χορηγείται στη Βρετανία λόγω της κρίσης του κορονοϊού, όπως δήλωσε αργά χθες ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου στο ένα πέμπτο του εργασιακά ενεργού πληθυσμού στη χώρα, που ανήλθε περίπου στα 34,4 εκατ. άτομα σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.
Συνολικά, 800.000 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγουν τις απολύσεις κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας σε διάφορους κλάδους, λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Ο υπουργός είπε ότι αυτό το επίπεδο δεν είναι «βιώσιμο» αλλά στόχος είναι να δοθούν διαβεβαιώσεις πως η βοήθεια για την διατήρηση της απασχόλησης, που καλύπτει το 80% των μισθών ύψους έως 2.500 λιρών έως τα τέλη Ιουνίου, δεν θα σταματήσει «εν μία νυκτί».
Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για έκτακτο δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις την πρώτη ημέρα του προγράμματος αυτού.
Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους κλάδους των αερομεταφορών, της εστίασης, του τουρισμού, των θεαμάτων και των συνεδρίων να είναι μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Μόνο οι περικοπές των θέσεων εργασίας που έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν η Ryanair, η Rolls-Royce και η British Airways φθάνουν τις 25.000.
Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα