back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η «Σοφίτα» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας γίνεται ψηφιακή 

Διαβάστε επίσης

Μια ψηφιακή, αυτή τη φορά, «Σοφίτα» με συλλογές από κάθε γωνιά του κόσμου, ετοιμάζει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και καλεί τους Αθηναίους να συμμετέχουν στη δημιουργία της. 

Το έκθεμα «Σοφίτα» λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από τη δημιουργία του, το 1994 και φιλοξενεί αντικείμενα-τεκμήρια της καθημερινότητας μιας άλλης εποχής, πηγές εξερεύνησης για τους μικρούς και αναβίωσης αναμνήσεων και ταξιδιού στον χρόνο για τους μεγαλύτερους.

Η ψηφιακή «Σοφίτα»

Τα εκθέματα σε ψηφιακή μορφή για τη «Σοφίτα» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας μπορούν να είναι αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία μας θυμίζουν τον τόπο καταγωγής μας ή ένα ταξίδι ή μια άλλη εποχή; Αντικείμενα που «αφηγούνται» ίσως κάποια ιστορία.

Η δράση πραγματοποιείται  με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

Η διαδικασία

Στο διάστημα από Δευτέρα 4 έως και Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 επιλέγουμε ένα αντικείμενο, το φωτογραφίζουμε και φτιάχνουμε το δελτίο εισόδου του με τις εξής πληροφορίες: όνομα, καταγωγή, χρήση, πώς το αποκτήσαμε, μια σύντομη ιστορία που, τυχόν, το συνοδεύει.

Στη συνέχεια αποστέλλουμε τη φωτογραφία και το δελτίο εισόδου στο e-mail: [email protected] και αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.hcm.gr, Ενότητα: Νέα, Τίτλος: Δημιουργούμε την Ψηφιακή Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

Η ψηφιακή «Σοφίτα» με τις συλλογές της θα είναι έτοιμη να ανοίξει τις διαδικτυακές πόρτες της, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα