back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Αθήνα 9.84: «Για τη στήριξη των Δήμων θα δοθούν όσα χρήματα χρειαστεί»

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2020-05-06)

Στην παραδοχή ότι το 2020 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Θα υποστούμε ένα πολύ σκληρό υφεσιακό πλήγμα», εκτίμησε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης του χώρου της εστίασης, είπε ότι κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού επιτελείου με την ΚΕΔΕ προκρίθηκε η παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου, χωρίς επιβάρυνση, επισημαίνοντας ότι θα κρατηθεί χώρος για την κίνηση ΑΜΕΑ και πολιτών.
«Δεν θα μαζέψουμε τα τραπεζάκια, αλλά θα τα αναπτύξουμε. Θα τα πάμε και σε πεζοδρόμους ακόμα και σε πλατείες, με στόχο να στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ειδικά φέτος, που τα πράγματα είναι δύσκολα για τον τουρισμό. Πρέπει να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις και θα δώσουμε αυτή τη δυνατότητα προκειμένου να στηριχθεί η τοπική οικονομία, κρατώντας όμως χώρους για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Για τους καταστηματάρχες που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, ο κ Θεοδωρικάκος παρέπεμψε σε συνεργασία με το  Δήμο.

Όσον αφορά στο χρόνο ανακοίνωσης των αποφάσεων, έκανε λόγο για την επόμενη εβδομάδα.

«Ζήτησα και από τον κ. Χαρδαλιά να επισπεύσει τη διαδικασία, αφού κινούμαστε βάσει των οδηγιών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας. Οι επιχειρήσεις εστίασης έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, υπάρχουν ωστόσο και φωνές που ζητούν αυτό να γίνει  νωρίτερα. Μακάρι να τα καταφέρουμε.»

Ερωτηθείς για την οικονομική στήριξη των Δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όσα χρήματα χρειαστεί», ανακοινώνοντας τηλεδιάσκεψη για αύριο Πέμπτη 7 Μαίου με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Επίσης, προανήγγειλε έργα στους Δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, μέσω του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Οπως διαβεβαίωσε ο κ Θεοδωρικάκος «θα υπάρξει εμπροσθοβαρής κατανομή των ΚΑΠ, ώστε να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να χρησιμοποιήσει προκαταβολές ,με δυνατότητα επιστροφής των οφειλομένων σε έως και 72 δόσεις.Ακόμη, έχουμε συνεννοηθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε το τρίμηνο Απριλίου- Μαίου και Ιουνίου, να μην πληρώσουν οι Δήμοι το δανεισμό τους. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητη την αυτοδιοίκηση. Θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια και αναλογικά με τις ανάγκες που έχει ο κάθε Δήμος.» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ Θεοδωρικάκος, τέλος,  απέκλεισε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.«Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Ο ελληνικό λαός έδωσε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλλαγές στην Οικονομία και την Ανάπτυξη, την επόμενη τετραετία. Με το χειρισμό των κρίσεων με την Τουρκία και του κορωνοιού, απέδειξε ότι έχει ισχυρή και αποτελεσματική εξουσία. Οι εκλογές περιττεύουν.»

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα