back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

Πάνω από τρία εκατομμύρια Αμερικάνοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις αφορούν ακόμα περισσότερους κλάδους της οικονομίας και αναμένεται να είναι αυξημένες παρόλο που αρκετά τμήματα της χώρας χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 3,169 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 2 Μαΐου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας, από το αναθεωρημένο επίπεδο των 3,846 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 3,0 εκατ. αιτήσεις για την προηγουμένη εβδομάδα, συγκριτικά με τα 3,839 εκατ. που ανακοινώθηκαν αρχικά για την εβδομάδα έως τις 25 Απριλίου.
Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή εβδομάδα μείωσης στον αριθμό των αιτήσεων, από τότε που ανακοινώθηκε το επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.
Τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας από τις 21 Μαρτίου στα 33 εκατ. περίπου.
Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα