back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφουν στα γραφεία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι την Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Την επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών από την ερχόμενη Δευτέρα 11 του μηνός.

Μαζί με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος αποφάσισε να επιστρέψει και το 70% των δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία του καθώς το τελευταίο διάστημα λόγω της καραντίνας του κορονοϊού οι υπηρεσίες είχαν πραγματικά αποψιλωθεί καθώς φυσική παρουσία έδινε μόνο το 40% των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος για την επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα εξακολουθεί να στηρίζει τη λειτουργία του Δημοσίου και με την τηλεργασία, ενώ θα αποκλείονται από την υποχρεωτική φυσική παρουσία ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (με προβλήματα υγείας).
Να σημειωθεί ότι περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν εκδοθεί αναφέρονται τα μέτρα ασφαλείας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού που πρέπει να τηρηθούν μέσα στις υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ αν χρειαστεί δεν αποκλείεται να εκδοθεί και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος.
Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα