back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το Ελληνικό Δημόσιο αποζημιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin

Διαβάστε επίσης

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin, έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι αύριο Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η τελετή για τον εντοιχισμό πλακέτας στο χώρο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin, παρουσία της ΠτΔ. Στη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού να παραστούν δεν ανταποκρίθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που θα βρεθούν στο σημείο στις 9:30 και στις 10:30 αντιστοίχως.
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ “καλύτερα να ακυρώσει την αυριανή υποκριτική παράσταση” για την Marfin
«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για την παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.
«Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς. Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει “Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση”.
Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τρεις εργαζόμενους και ένα αγέννητο μωρό που δολοφονήθηκαν δέκα χρόνια πριν στο κτήριο της Marfin. Η συμβολική αυτή κίνηση ενότητας αφήνει πίσω τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού που έχει γνωστοποιηθεί στους συγγενείς των θυμάτων το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που είχε ασκηθεί υπηρεσιακά, ώστε να καταβληθούν επιτέλους οι σχετικές αποζημιώσεις.
Είναι ανατριχιαστικό και θλιβερό αυτοί που δεν καταδίκασαν ποτέ ρητά τους δολοφόνους των εργαζομένων να επενδύουν ακόμη και σήμερα στο μίσος και τον διχασμό. Το 2020 δεν είναι 2010. Η κοινωνία προχωράει μπροστά, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει ίδιος» σχολίασε ο κ. Πέτσας.
ΚΚΕ: «Υποκρισία της κυβέρνησης σχετικά με τα θύματα της Marfin»
«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης οργάνωνε διακομματικές και κυβερνητικές φιέστες, δήθεν για την ‘τιμή’ των θυμάτων της Marfin και η ΝΔ – με ύφος χιλίων καρδιναλίων – μιλούσε για ‘αδικαιολογήτως απόντες’ από αυτές, το Δημόσιο δια των υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, προχωρούσε σε αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις και δικαίωνε τις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και προσθέτει «αφού λοιπόν, η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, ανακοινώνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο, ‘ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin’. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο».
Απόστολος Χονδρόπουλος, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα