back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ηλίας Μόσιαλος στον Αθήνα 9.84: Τον Ιούνιο οι πρώτες ενδείξεις για την ασφάλεια δύο εμβολίων

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία του, με αφορμή τις συναθροίσεις πολιτών και μάλιστα χωρίς τη χρήση μάσκας, εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής πολιτικής της υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας.

«Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι ένα καμπανάκι. Δεν λέω να μείνει ο κόσμος κλεισμένος μέσα στο σπίτι, πρέπει όμως να εφαρμόσουμε τα μέτρα προστασίας.Ένα μέρος του κόσμου νομίζει πως ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό, δεν έχουμε ξεμπερδέψει με αυτή την κατάσταση», τόνισε.

Όσον αφορά στο άνοιγμα το καταστημάτων ο κ. Μόσιαλος είπε πως «πρέπει να είμαστε αρκετά ψύχραιμοι, ως προς το τι ανοίγουμε. Αν ανοίξουν καταστήματα- νωρίτερα από ότι πρέπει και έχουμε μια μεγαλύτερη αναζωπύρωση, τότε το πρόβλημα για τους καταστηματάρχες θα είναι πολύ μεγαλύτερο μετά».

Για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ο κ Μόσιαλος ανακοίνωσε πως «μέσα Ιουνίου θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την ασφάλεια 2-3ων εμβολίων, από τα έξι που αυτή τη στιγμή είναι σε φάση κλινικών δοκιμών».

«Υπάρχει σκέψη, στην επιστημονική κοινότητα,να μεταδοθεί ο ιός σε εθελοντές προκειμένου να φανεί άμεσα αν ανταποκρίνονται ή όχι στο εμβόλιο. Αυτό ωστόσο εγείρει ένα μεγάλο ηθικό θέμα καθώς, μπορεί να είχε συμβεί στο παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις, με τη διαφορά όμως πως υπήρχε ήδη θεραπεία για την ασθένεια, τώρα δεν έχουμε θεραπεία για τον κορονοϊό».

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα