back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπέρ αλλά και κατά οι Αθηναίοι στη επαναλειτουργία της «Πράσινης Τέντας»

Διαβάστε επίσης

Αντιδρούν, στην επαναλειτουργία του ιστορικού χώρου εστίασης «Πράσινη Τέντα» στον λόφο του Λυκαβηττού, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κάνοντας λόγο για τσιμεντοποίηση ιδιωτικοποίηση και περιβαλλοντική επιβάρυνση του λόφου και της γειτονιάς από την επικείμενη δημιουργία καταστήματος εστίασης στο σημείο.

Η «Πράσινη Τέντα» λειτουργούσε ως καφέ-ουζερί έως το 2003, δίπλα από το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων. Τώρα έχει μισθωθεί από τον δήμο Αθηναίων σε γνωστό επιχειρηματία καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

«Ο δήμος παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρεία περίπου 800 τ.μ. για την κατασκευή και λειτουργία καφέ- ουζερί, για  25 χρόνια. Ο Λυκαβηττός δεν χρειάζεται ουζερί ούτε επιπλέον τσιμέντο. Χρειάζεται καθαριότητα περιποίηση των δέντρων απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, την δημιουργία περιβαντολλογικού κέντρου για την ενημέρωση των χιλιάδων επισκεπτών του τουριστών και μαθητών» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος, πρόεδρος του Φυσιολατρικού, Οικολογικού, Πεζοπορικού Συλλόγου «Επτάλοφος».  «Η επιχείρηση αυτή με την λειτουργία της θα επιβαρύνει το Λυκαβηττό, την περιοχή του κέντρου των κατοίκων Νεαπόλεως, Κολωνακίου με καυσαέρια από 600 έως 1000 Ι.Χ. κάθε μέρα, αυτό είναι απαράδεκτο. Να προβλεφθεί, φυσικά για τα άτομα με αναπηρία ηλεκτρικό λεωφορείο ή το Τελεφερίκ.
Εμείς προτείνουμε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα αλλαγή χρήσης της τσιμεντένιας κατασκευής, ας το σκεφθούν ακόμη και τώρα. Έχουμε ενημερώσει για το θέμα όλα τα κόμματα και προγραμματίζουμε και λαϊκή συνέλευση».

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, ανέδειξε το θέμα λέγοντας: «Υπάρχουν μια σειρά από καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Χρειάζεται να δει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος το θέμα και να μας απαντήσει, αν παρακολουθείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η τήρηση των όρων της οικοδομικής άδειας που έχει εκδοθεί. Στην επίσκεψη που κάναμε είδαμε πάρα πολύ τσιμέντο. Επίσης αν ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται αυτή τη στιγμή συνάδει με το ΦΕΚ του 2008 που ανέδειξε το κτίριο αυτό (την πράσινη τέντα) ως διατηρητέο;».

Υπέρ της επαναλειτουργίας οι επισκέπτες του Λυκαβηττού

Οι Αθηναίοι, ωστόσο, που συνάντησε, ο Αθήνα 9.84, στο πραγματικά υπέροχο σημείο της Πράσινης Τέντας, κυρίως επισκέπτες από άλλες περιοχές της πρωτεύουσας  θα «σκότωναν», όπως είπαν, για ένα καφεδάκι ή ένα ουζάκι και μία καρέκλα, ιδίως μετά από περίπου 2 μήνες που παραμένουν κλειστά τα καφέ και εστιατόρια της χώρας.

Η απάντηση του δήμου Αθηναίων

«Πρόκειται για ένα κτήριο 50 τμ, δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Οι εργασίες επιβλέπονται και γίνονται όπως ορίζει η υπουργική απόφαση. Θα είναι καλαίσθητο και πετρόχτιστο. Το περισσότερο μπετόν, που βλέπετε είναι για την κατασκευή ράμπας ΑμεΑ», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Χ. Αποστολόπουλος. Το έργο γίνεται νόμιμα με βάση υπουργική απόφαση που επιτρέπει συγκεκριμένες χρήσεις γης στο σημείο και την απαραίτητη οικοδομική άδεια και φυσικά προηγήθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση στον επιχειρηματία, ο οποίος το κατασκευάζει και θα το λειτουργήσει».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα