back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Covid-19: Ο Αντονι Φάουτσι προειδοποιεί πως είναι νηδεμινές πιθανότητες να εξαφανιστεί ο κορονοϊός

Διαβάστε επίσης

Απαισιόδοξος όσον αφορά την εξαφάνιση του κορονοϊού εμφανίστηκε ο επιφανής Αμερικανός επιδημιολόγος, δρ Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξή του στο NBC Sports.

Ο διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIH) και ένας από τους ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους των ΗΠΑ, που έχει τεθεί και ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες σε μια «τροποποιημένη καραντίνα», επειδή ήλθε σε επαφή με φορέα, τόνισε ότι «ουσιαστικά δεν υπάρχει πιθανότητα» να εκριζωθεί ο νέος κορονοϊός, που προκαλεί την Covid-19.
Με τον αριθμό των θυμάτων να πέφτει στις ΗΠΑ κάτω από 1.000 το τελευταίο διήμερο πολλοί ευελπιστούν ότι θα μπει ένα φρένο στην πανδημία, αλλά ο ο δρ Φάτουσι, τόνισε ότι τα εμπόδια είναι μεγάλα δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας του κορονοϊού και της ευκολίας διασποράς του από ασυμπτωματικούς φορείς. Συνέκρινε δε τη νέα πανδημία με εκείνη του SARS το 2003, υπογραμμίζοντας πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε ανά την υφήλιο «σε αντίθεση με τον ιό του SARS, όταν είχαμε μια επιδημία με περίπου 8.000 άτομα και σχεδόν 800 θανάτους, και μετά ο ιός ουσιαστικά ελαττώθηκε με τα καλά μέτρα εξαιτίας του απλού λόγου ότι δεν μεταδιδόταν αποτελεσματικά από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Φάουτσι: «Ανώφελοι θάνατοι» αν ανοίξει πολύ γρήγορα η οικονομία

Ο επιφανής επιδημιολόγος, που συμμετέχει στην ομάδα των συμβούλων του Λευκού Οίκου για την επιδημία του κορωνοϊού, ετοιμάζεται να καταθέσει σήμερα ενώπιον της επιτροπής Υγειονομικής Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας και να προειδοποιήσει, σύμφωνα με τους New York Times, κατά του κινδύνου να ανοίξει πολύ γρήγορα η οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει «ανώφελα δεινά και θανάτους».
Οι δηλώσεις του αυτές θα γίνουν την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους, ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα πλησιάζουν τα 4,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπερνούν τους 285.000.
«Αν παραλείψουμε κάποια σημεία των συστάσεων για το “Ανοίγουμε την Αμερική Ξανά”, τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλές εστίες στη χώρα», δήλωσε ο Φάουτσι σε e-mail του.«Δεν θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα ανώφελα δεινά και θάνατο, αλλά θα αποτελέσει και πισωγύρισμα στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα