back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Δημήτρης Τάρλοου στον Αθήνα 9.84: «Να συνεργαστούμε, όλοι μαζί, για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία»

Διαβάστε επίσης

Λίγο μετά την άρση του γενικού απαγορευτικού και της σταδιακής επαναφοράς σε αυτό που καθένας ορίζει ως καθημερινότητα στο πεδίο της πανδημίας, ο Δημήτρης Τάρλοου μιλά  στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και επί εικοσαετία καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ δηλώνει προβληματισμένος για τη νέα θεατρική πραγματικότητα λόγω της αναβολής σχεδίων και συνεργασιών που είχαν βρει το δρόμο τους,αλλά παραμένει αισιόδοξος. «Πορευόμαστε σε κινούμενη άμμο, χωρίς να ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση και είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε μακροπρόθεσμα, ακόμα και μεσοπρόθεσμα σχέδια» λέει. Ωστόσο επεξεργάζεται εναλλακτικές, με δεδομένο ότι συντάσσεται με εκείνους που θέλουν να αποπειραθούν να κάνουν Τέχνη ακόμα και εν μέσω περιορισμών.

Και εξηγεί:«Θέλω να παραμείνω δημιουργικά ζωντανός και το επιζητώ επειδή το θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, εκτός από καλλιτεχνικό μελίσσι, είναι και χώρος που δίνει δουλειά σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, κάθε σεζόν. Πιστεύω στην παρουσία και στη συνεργασία. Θεατρική επιχείρηση και καλλιτέχνες, οι καλλιτέχνες μεταξύ τους, αλλά και όλοι μαζί με το κράτος. Πρέπει να συνεργαστούμε -όλοι μαζί- για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.»

Με δεδομένη την απαιτούμενη σκηνική αποστασιοποίηση, εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να ορίσει ένα ρεπερτόριο, ενδεχομένως και μία νέα γλώσσα που θα οδηγήσει σε νέα αντιμετώπιση ολόκληρου του έργου.«Και δεν είναι μόνο τα έργα που θα επιλεγούν με διαφορετικό τρόπο, αλλά ενδεχομένως και οι σκηνοθέτες που καλούνται να τα δουν μέσα από μια καινούργια ματιά» όπως επισημαίνει.

Η νέα δράση του θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ ονομάζεται “Είμαστε όλοι εδώ”

Καθημερινά από σήμερα 12 Μαϊου θα προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα του θεάτρου «Είμαστε όλοι Εδώ» από ένα προσωπικό βίντεο δημιουργών, συγγραφέων, μεταφραστών, ποιητών, σκηνοθετών, ηθοποιών, μουσικών, χορευτών, που έχουν μετάσχει στην πορεία του, με έμπνευση από την περίοδο του εγκλεισμού. Η ιδέα ήταν να γίνει ένα μωσαϊκό οπτικοακουστικού υλικού, που θα κρατήσει συντροφιά στον κόσμο τον επόμενο 1.5 μήνα και θα συμβάλει στη στήριξη υπερηλίκων όπως και νεότερων ηθοποιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή διαβίωσης, μέσω του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Με τη συγκεκριμένη κίνηση, θέλουμε να δηλώσουμε ισχυρά την παρουσία μας. Να πούμε πως είμαστε εδώ, παρά τις δεδομένες οικονομικές μας ανάγκες.Η πρωτοβουλία αποτελεί δήλωση παρουσίας και όχι απουσίας. Προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι το πείσμα της απουσίας, μόνον τη συνεργασία » καταλήγει ο Δημήτρης Τάρλοου.

Το εναρκτήριο, κεντρικό έργο για τη νέα σεζόν του Θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ θα είναι η «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» της Sarah Ruhl, σε μουσική Κατερίνας Πολέμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα