back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δίκη Τοπαλούδη: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Διαβάστε επίσης

Την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη εισηγήθηκε προς το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας αμφισβήτησε ευθέως την υπερασπιστική τακτική των κατηγορουμένων,οι οποίοι απολογούμενοι επέλεξαν να ρίξει ο ένας στον άλλον το βάρος της ποινικής ευθύνης. «Οι κατηγορούμενοι εξαρχής με δικονομικά τερτίπια ήθελαν να συσκοτιστεί η υπόθεση. …κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. «Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς» και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση», επισήμανε η εισαγγελέας.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο. Απευθυνόμενη στην οικογένεια του θύματος η εισαγγελέας ανέφερε: «Σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής».
Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Αυτοί είχαν σχέδιο να τη βιάσουν, ήξεραν ότι η Ελένη δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ομαδικό σεξ. …. Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της».
Στη συνέχεια η εισαγγελέας είπε: «Ήταν εντελώς ψυχροί και αποφασισμένοι να εξαφανίσουν την Ελένη και τα πειστήρια – κατάλαβαν ότι η Ελένη θα πήγαινε αστυνομία και έτσι αποφάσισαν να εξαφανίσουν το κορμί της». Και κατέληξε λέγοντας: «Θα κλείσω με το ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο ως επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής».
Στο σημείο αυτό ο πατέρας με κλάματα της δίνει λουλούδια και η εισαγγελέας κλαίει. Συνεχίζει: «Με όνειρα ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής τους (τους έδειξε). Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».
Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα