back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το αξιόπιστο των διαρροών

Διαβάστε επίσης

Πολιτική ανάφλεξη προκάλεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ο χθεσινός «πόλεμος διαρροών» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τον Παναγιώτη Αθανασίου, τότε εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ζήτησαν να καταδικάσει η Επιτροπή, τις ψευδείς – όπως τις χαρακτήρισαν -διαρροές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μέσα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία διαστρεβλώνοντας την κατάθεση της κ. Δημητρίου,προσπάθησαν να εμπλέξουν βουλευτές της ΝΔ σε off shore εταιρείες. «Τα fake news δεν έχουν θέση εδώ μέσα», φέρεται να είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος. Υποκριτικό χαρακτήρισε το αίτημα καταδίκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας. Πάντως, συνεχίζοντας την κατάθεσή της στην Επιτροπή, η κ. Δημητρίου άφησε εκ νέου αιχμές κατά του Ιωάννη Αγγελή.

Γ. Γκιόλας: Για το ριφιφί του Αγγελή στο γραφείο Τουλουπάκη

Ξ. Δημητρίου: Ακόμη και οι κατασχέσεις στους κατηγορούμενους γίνονται με όλες τις εγγυήσεις. Ακόμη και αν λέμε ότι ο Αγγελής ήθελε να την ελέγξει για κάτι, θα έπρεπε να την είχε καλέσει. Με συνεννόηση και ηρεμία να του δείξει το υλικό. Όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά είπε ψέματα ότι εγώ του ζήτησα να μπει απουσία της και να πάρει το υλικό από τον υπολογιστή. Όχι μόνο ήταν παράνομο αυτό που έκανε, αλλά είπε και ψέματα ότι του το ζήτησα εγώ.
Σε ερώτηση του για το αν οι κ.κ. Αγγελής και Ράικου είχαν αναφέρει ότι δέχονται πιέσεις και απειλές, η Ξένη Δημητρίου φέρεται να απάντησε:
Ξ. Δημητρίου: Αγγελής και Ράικου ούτε προφορικά δεν μου έκαναν παράπονο. Όχι εγγράφως. Ήξεραν ότι είμαι τελείως ανεξάρτητη και ότι για αυτό δεν είχαν κανένα λόγο να φοβούνται. Ήξεραν ότι δεν έχω φάει -όπως έλεγαν δημοσιεύματα- για την κ. Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο. Θα με είχε απειλήσει κάποιος και θα έτρωγα μαζί του; Ανεξαρτησία δεν είναι απλά αυτό που λέει το Σύνταγμα αλλά η εσωτερική ανεξαρτησία από τα πάντα να είσαι μακριά και την ίδια ώρα να είσαι μέσα στην κοινωνία.
Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα