back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: 50 στρέμματα γης αποδίδονται εκ νέου στον πεζό, στον φυσικό χρήστη

Διαβάστε επίσης

Για  το εμβληματικό σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας  που εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, μίλησε στον Αθήνα 984 ο Αντιδήμαρχος  Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης  σημειώνοντας  ότι με αυτή την αστική παρέμβαση “ 50 στρέμματα αθηναϊκης  γης αποδίδονται εκ νέου στον πεζό, στον φυσικό χρήστη. “

Επαναπροσδιορίζεται, μέσα από αυτό το έργο, όλο ευρύτερο κέντρο όλο το κέντρο της Αθήνας , σημείωσε ο κύριος Αξιώτης  και πρόσθεσε: ” Το 72% των ανθρώπων που διέρχονται με το αμάξι τους από το εμπορικό τρίγωνο, ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι για να κάνουν διαμπερή κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι 3 στους 4 διασχίζουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας απλά για να βρεθούν από τη μία μεριά της πόλης στην άλλη. Αυτό ακριβώς το νούμερο θέλουμε να περιορίσουμε. Θέλουμε να αφήσουμε το φυσικό χρήστη, ο οποίος είναι ο μόνιμος κάτοικος, ο τουρίστας, τα τουριστικά λεωφορεία, τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, αλλά να περιορίσουμε την άσκοπη κυκλοφορία”.

Στόχος, είναι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως “να  επαναπροσδιορισθεί το κέντρο, να δημιουργηθεί μία όμορφη γειτονία, η οποία θα είναι για τον τουρίστα, τον πεζό, την οικογένεια , τον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα. Μέχρι να εισέλθουμε στην δεύτερη φάση του έργου. Γιατί αυτή τώρα είναι η πιλοτική εφαρμογή. Στα πλαίσια της πλωτικής εφαρμογής που θα τελειώσει, τέλη Ιουνίου θα αρχίσουμε να συλλέγουμε δεδομένα.  Θα τα αξιολογήσουμε και από εκεί και πέρα θα περάσουμε στη δεύτερη φάση, την οποία την υπολογίζουμε Οκτώβριο-Νοέμβριο, να ξεκινήσουν δηλαδή πραγματικά τα έργα. Σκοπός μας είναι να δώσουμε μια προστιθέμενη αξία, η οποία δεν υπολογίζεται σε επίπεδο αξίας ακινήτου, εδώ μιλάμε για αξία ζωής, αξία της πόλης, αξία ζωής. Αξία του ανθρώπου που θέλει να περπατήσει, του ποδηλάτη, αυτό κάνουμε. Πιο φιλική την πόλη, πιο πράσινη, πιο όμορφη. Αυτό το έργο θα το περπατήσουμε μαζί ”  κατέληξε ο κύριος Αξιώτης.

 

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα