back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τσουχτερές οι τιμές για τις μάσκες και τα αντισηπτικά

Διαβάστε επίσης

Σοβαρή αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές στις μάσκες μιας χρήσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να πωλούνται μέχρι και πέντε φορές πιο ακριβά από ότι πριν τον κορονοϊό, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για ομαλοποίηση στις τιμές πώλησης τους.

Πακέτα με πενήντα μάσκες που κόστιζαν συνολικά 10 ευρώ προ Κορονοιού φτάνουν σήμερα τα 45 ευρώ. Μάσκες μιας χρήσεως που κόστιζαν από 20-30 λεπτά κυμαίνονται πλέον από 80 λεπτά μέχρι το 1 ευρώ η κάθε μία. Οι υφασμάτινες ξεκινούν από 2.50 ευρώ και φτάνουν ανάλογα με την ποιότητα μέχρι και τα 8 ευρώ. Πολίτες και περαστικοί σημειώνουν με νόημα ότι η μάσκα μιας χρήσεως είναι πλέον υποχρεωτικές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε καθημερινή βάση για την τσέπη τους.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι τιμές εμφανίζονται «τσουχτερές» και στα αντισηπτικά είδη, με τις πολύ μικρές συσκευασίες τσέπης να πωλούνται από 2.50-3.50 ευρώ και την τιμή να σκαρφαλώνει πιο πάνω ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα του κάθε αντισηπτικού ( βαθμοί αποτελεσματικότητας) φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα 8.50 ευρώ η συσκευασία. « Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτό το καθεστώς της αισχροκέρδειας», σημαίνει ο κόσμος με νόημα στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα