back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Covid-19: Αρχίζουν μαζικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορονοϊό στη Βουχάν

Διαβάστε επίσης

Διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε τουλάχιστον μία κοινότητα της πόλης Βουχάν αρχίζουν να διεξάγονται από σήμερα, καθώς οι αξιωματούχοι έχουν διορία 10 ημερών να εξετάσουν και τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.

Περίπου 1.000 κάτοικοι στην περιοχή Κιαοκού πρέπει να υποβληθούν στην εξέταση ανά ομάδες, αναφέρει στον ιστότοπό της η κρατική Hubei TV.

Επίσημη ανακοίνωση για τη μαζική διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων δεν υπάρχει, ωστόσο αξιωματούχοι της επαρχίας Χουμπέι έχουν παραδεχτεί ότι έχουν λάβει σχετικές οδηγίες. Παραμένει ακόμη ασαφές εάν πράγματι θα εξεταστούν και τα 11 εκατ. κάτοικοι της Βουχάν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα γίνει.

Επίκεντρο της επιδημίας από τα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε εμφανίστηκε η νόσος, η πόλη της κεντρικής Κίνας βγήκε από το σκληρό lockdown στις 8 Απριλίου. Σήμερα, η Βουχάν αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το κινεζικό καθεστώς, που είναι αποφασισμένο να μην αφήσει την ιστορία του νέου κορονοϊού να επαναληφθεί.

Πριν από τα νέα κρούσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου, η Βουχάν δεν είχε καταγράψει κανένα για περίπου έναν μήνα – από τις 3 Απριλίου.

Για ένα έστω μικρό διάστημα, υπήρχε η αίσθηση ότι η πόλη που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα από την αρχή του χρόνου επέστρεφε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της: σχολεία, επιχειρήσεις και μέσα μαζικής μεταφοράς άρχισαν να λειτουργούν κανονικά, αν και με μέτρα ασφαλείας. Τα νέα κρούσματα ωστόσο, όλα από την ίδια περιοχή, απειλούν να υποχρεώσουν την πόλη ξανά σε οπισθοχώρηση.

Σύμφωνα με αναφορές, το σχέδιο γα τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ πρέπει να ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες. Η «10ήμερη μάχη», όπως ονομάστηκε το σχέδιο, απευθύνεται σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά, ενώ προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ωστόσο, τους οποίους επικαλούνται οι Global Times τονίζουν ότι η εξέταση ολόκληρου του πληθυσμού της Βουχάν είναι αφενός ανέφικτη και αφετέρου πολύ δαπανηρή.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα