back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ θα συμμετέχει στην επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ της Ε.Ε. στη Λιβύη

Διαβάστε επίσης

Οι νηοψίες, η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που κατευθύνονται στη Λιβύη και η διάσωση ναυαγών – μεταναστών, περιλαμβάνονται στην στρατιωτική αποστολή της Ε.Ε. στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα θα συμμετέχει με μια Φρεγάτα.

Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ που απέπλευσε χθες από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, θα είναι η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΙΡΗΝΗ.
Το Πολεμικό Ναυτικό θα αναπτύξει και οργανικό ελικόπτερο, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα για εκτέλεση νηοψιών.

Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ θα παραμείνει για σύντομο χρονικό διάστημα στο Ναύσταθμο Κρήτης, για προετοιμασία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), και στη συνέχεια θα ενταχθεί στην επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ στο τέλος Μαΐου 2020.

Η εντολή της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ (IRINI) θα διαρκέσει αρχικά έως τις 31 Μαρτίου 2021 και θα τελεί υπό τον έλεγχο των κρατών μελών της ΕΕ, (πολιτικό έλεγχο και στρατηγική διεύθυνση μέσω της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας -ΕΠΑ), υπό την ευθύνη του Συμβουλίου και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση , σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια, θα αναπτύξει μια αεροναυτική δύναμη με εναέρια, θαλάσσια και δορυφορικά μέσα των χωρών της ΕΕ, η οποία θα έχει αποστολή να διασφαλίσει την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Η Τουρκία έχει ήδη εκφράσει την έντονη δυσφορία της, για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ε.Ε.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα