back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

O Χρήστος Τεντόμας στον Αθήνα 9.84:«Η Αθήνα μας χρειάζεται όλους. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει πλέον κομματική ταμπέλα»

Διαβάστε επίσης

Για τη νέα εικόνα της πλατείας Ομονοίας,τη παραβατικότητα στη πόλη και το πνεύμα συνεννόησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων επί Κώστα Μπακογιάννη, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρός του και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Χρήστος Τεντόμας.

Σε ερώτηση της Κατερίνας Παπαβασιλείου για τη πλατεία Ομονοίας, είπε πως «Το κέντρο της Αθήνας είναι αλήθεια πως είχε επι χρόνια μια πολύ κακή εικόνα, την οποία αλλάξαμε. Επαναφέραμε την ιστορική πλατεία στην παλιά της μορφή, όπως άρεσε σε όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης και απόψε παραδίδουμε στο κοινό αυτό το έργο, πραγματικό κόσμημα» Παράλληλα επεσήμανε ότι οι όποιες αστικές παρεμβάσεις του Δήμου, όπως στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης είναι υψηλής αισθητικής «αλλάζοντας εντελώς την εικόνα,όχι μόνο της πλατείας αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς»

Για την παραβατικότητα στην Αθήνα ο κ Τεντόμας παραδέχθηκε πως είναι σημαντικό θέμα και καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπισή της, με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, καθώς και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και άλλων εμπλεκόμενων φορέων. «Είναι μεγάλο θέμα η παραβατικότητα στην πόλη. Η προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτή τη κατεύθυνση είναι μεγάλες, αλλά δεν μπορεί ο Δήμος Αθηναίων από μόνος του να αλλάξει την κατάσταση. Το προσπαθούμε με τη συμβολή του υπ. Προστασίας του Πολίτη και άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων που εργάζονται ώστε να αλλάξει η εικόνα.»είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τηλεδιασκέψεις του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ευτυχής για τη συμμετοχή του, κάνοντας λόγο για «αναβαθμισμένο και υψηλού επιπεδου Δημοτικό Συμβούλιο» στα μέλη του οποίου απηύθυνε και τις προσωπικές του ευχαριστίες.

Κλείνοντας τόνισε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πέρασε σχεδόν ομόφωνα ο μεγάλος Περίπατος και όπως είπε «αυτό δείχνει ότι όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων έχουν αντιληφθεί πως δεν μπορεί κανείς να παίζει με την πόλη, διότι η Αθήνα χρειάζεται τη βοήθεια όλων. Ο,τι θετικό βλέπουν το στηρίζουν και πλέον δεν υπάρχει πλέον κομματική ταμπέλα.»

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα