back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στον Αθήνα 9.84: «Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά απόλυτα αυτόνομο»

Διαβάστε επίσης

Για την αντιπαράθεση αναφορικά με τη χρήση καμερών στη διδασκαλία, τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης του κορονοιού και την πορεία του ΚΙΝΑΛ, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στον Αρη Τόλιο, δήλωσε κάθετα αντίθετος, όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση, στη ζωντανή μετάδοση- μέσω live-streaming- των μαθημάτων στα σχολεία, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας άγνοια των διαφορών ανάμεσα σε ψηφιακό σχολείο, live-streaming των μαθημάτων, όπως και των θεμάτων που ανακύπτουν.« Αλλο πράγμα το ψηφιακό σχολείο και άλλο να υπάρχει live-streaming του μαθήματος. Αυτό παραγνωρίζει αφενός το γεγονός ότι το μάθημα γίνεται με αλληλεπίδραση δασκάλου-μαθητών, αλλά και μαθητών μεταξύ τους και αφετέρου το ενδεχόμενο αναπαραγωγής εικόνων ενός μη ασφαλούς κοινού ανηλίκων, χωρίς γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Οι καθηγητές έχουν δίκιο, διότι δεν μιλάμε για ψηφιακό σχολείο, αλλά για μια διαδικασία που δεν μπορεί να διασφαλίσει θέματα, τα οποία αφορούν σε ευαίσθητες ηλικίες, ή κατηγορίες όπως πχ τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ότι το θέμα προέκυψε με τροπολογία που μπήκε άρον-άρον σε άσχετο νομοσχέδιο, χωρίς ν αφήνεται περιθώριο διαβούλευσης με καθηγητές και δασκάλους.

Σε ερώτηση για την ανάγκη διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με δήλωση πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι οι πρώην Γραμματείς δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστη πηγή για το τι κάνει από εδώ και πέρα το ΚΙΝΑΛ. «Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά απόλυτα αυτόνομο, βάσει απόφασης Συνεδρίου. Καθένας βέβαια μπορεί να διατηρεί προσωπική άποψη, αλλά όταν υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις, πρέπει να τηρούνται πέραν πάσης αμφισβήτησης.»

Εκρινε επιτυχή τη κυβερνητική διαχείριση του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα δύσκολα στο πεδίο της οικονομίας, είναι μπροστά μας. «Δεν έχουμε θέμα αντιπολιτευτικής τακτικής, γιατί εμείς δεν χαιρόμαστε αν δεν πάει καλά η χώρα, ειδικά σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες. Κατά γενική ομολογία ως χώρα αντιμετωπίσαμε σχετικά καλά το υγειονομικό σκέλος της κρίσης.Ωστόσο, έχουμε μπροστά μας μεγάλο Γολγοθά για την κοινωνία και την οικονομία, καθώς φαίνεται να διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις σε ένα μη επαρκές πλαίσιο μέτρων εμπροσθοβαρούς διαχείρισης, που θα αποσοβούσε μεγαλύτερο κόστος για το μέλλον. Εκεί θα αρχίσει να φαίνεται αργότερα, η πραγματική πολιτική ουσία»

Ερωτηθείς για τη ΜARFIN εκτίμησε ότι «Αργησε το πολιτικό σύστημα να στείλει ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων και να τοποθετηθεί υπέρ της ανάγκης να τερματιστεί η λογική πόλωσης και διχασμού στην κοινωνία.»

Τέλος, για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ είπε ότι το ΚΙΝΑΛ  δεν είναι αρνητικό, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εικόνα της πορείας του κεντρικού τραπεζίτη έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία.»

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα