back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Online προβολές ταινιών, συναυλίες και παιχνίδια – 14 Μαΐου 2020

Διαβάστε επίσης

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τις online προβολές μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα.  Στο πλαίσιο του ENTER του Ιδρύματος Ωνάση σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου στις 20:00, παίζουμε ζωντανά στο YouTube, το νέο διαδραστικό παιχνίδι ρόλων «Σημειώσεις για την Ετοιμότητα, Βήμα Πρώτο». Το #snfccAtHome παρουσιάζει την ηχογραφημένη συναυλία Jazz Chronicles: Petros Klampanis Orchestrette. Παράλληλα, συνεχίζονται κάθε Πέμπτη και για 2 ακόμα εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο Youtube οι προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, που συνδυάζουν χιούμορ και συγκίνηση.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Από την Πέμπτη 14 Μαΐου (8 μ.μ.) παρουσιάζει το νέο, τρίτο κατά σειρά πρόγραμμά της, ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Πρωτοποριακό/Πειραματικό Κινηματογράφο με εμβληματικές ταινίες του είδους από τους Κώστα Σφήκα, Θανάση Ρεντζή, Αντουανέττα Αγγελίδη και Βουβούλα Σκούρα.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια: κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (www.tainiothiki.gr) και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια τη σειρά της θα παίρνει επόμενη. Έναρξη νέου προγράμματος: Πέμπτη 14/5, 8 μ.μ. Οι προβολές θα συνεχιστούν έως τις 26 Μαΐου.

Με αυτόν τον τρίτο κύκλο, ο θεατής θα έχει μια σπάνια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ταινίες-ορόσημα από την πρώτη και τη δεύτερη γενιά εκπροσώπων του είδους αυτού, που γυρίστηκαν από τη δεκαετία του ’70 έως και σήμερα. Το ίδιο διάστημα, μέσω της ιστοσελίδας, θα μπορεί να μαθαίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες αυτές.

Πρόκειται για τέσσερις πρωτοποριακές/πειραματικές  ταινίες  από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους όπως τον Κώστα Σφήκα, τον Θανάση Ρεντζή, την  Αντουανέττα Αγγελίδη και την Βουβούλα Σκούρα.

 Οι ταινίες που θα προβληθούν το διάστημα 14-26 Μαϊου είναι οι εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 14/5: ΜΟΝΤΕΛΟ (Κώστας Σφήκας, 1974)
 Μια εικαστική σύλληψη ανατέμνει το DNA του καπιταλισμού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/5: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Θανάσης Ρεντζής, 1981)
Ένα οπτικοακουστικό ποίημα που με παιγνιώδη τρόπο  αναπαριστά την πολυμορφία του ερωτισμού. H ταινία είναι ακατάλληλη για ηλικίες κάτω των 16 ετών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5: ΤΟΠΟΣ (Αντουανέττα Αγγελίδη, 1985)
Η αποδόμηση των οπτικών απολαύσεων και η ανάδυση μιας καινούργιας εικονοποιητικής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/5: THE RED BANK. James Joyce: Τα Τετράδιά του, των Ελληνικών (Βουβούλα Σκούρα, 2013)
Ένα δοκίμιο και ένα οδοιπορικό στον κορυφαίο εικονοκλάστη του 20ου αιώνα  Τζέιμς Τζόυς.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 8 μ.μ. | Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online για τρία 24ώρα.
Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών εδώ: Ιστοσελίδα | Facebook | Instagram

Enter Ιδρύματος Ωνάση

Παιχνίδι ρόλων, Video σε live-streaming στο YouTube | Στα αγγλικά
Live stream: Πέμπτη 14 Μαΐου στις 20:00

Πατήστε ENTER σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου στις 20:00, και παίξτε ζωντανά στο YouTube του Ιδρύματος Ωνάση, το νέο διαδραστικό παιχνίδι ρόλων Σημειώσεις για την Ετοιμότητα, Βήμα Πρώτο. Μια επική online μάχη ξεκινάει.

To Σημειώσεις για την Ετοιμότητα: Βήμα πρώτο (Notes to Readiness: Step 1) είναι ένα από τα έργα του project ENTER του Ιδρύματος Ωνάση και δημιουργήθηκε μέσα σε 120 ώρες από τους Κωστή Σταφυλάκη, Τεό Τριανταφυλλίδη και Αλέξη Φιδετζή. Το παιχνίδι ξεδιπλώνεται live ως μια μάχη ανάμεσα στην ομάδα των Preppers και στη Χρυσή Ορδή. Το κοινό παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού μπορεί να επηρεάσει και να ανατρέψει την πορεία του παιχνιδιού, γράφοντας σχόλια (comments) στο chat του YouTube.

The Preppers Vs The Golden Horde

Οι τρεις καλλιτέχνες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα ζωντανό παιχνίδι ως αναφορά στις σύγχρονες κουλτούρες της ετοιμότητας. Οι Σημειώσεις για την Ετοιμότητα: Βήμα πρώτο, είναι ένας οδηγός για να προετοιμάσετε τους εαυτούς σας και τα ράφια σας. Αντλώντας έμπνευση από την αντιδραστική κουλτούρα των preppers (άτομα και ομάδες που προετοιμάζονται για την επιβίωσή τους σε περίπτωση καταστροφής ή πολιτειακής εκτροπής), οι τρεις καλλιτέχνες υιοθετούν τη φόρμα του παιχνιδιού ρόλων για να αναπτύξουν μια σειρά από χαρακτήρες για την «Ετοιμότητα».

Χρησιμοποιώντας τη δομή ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού για οικιακά περιβάλλοντα, οι καλλιτέχνες δημιουργούν ένα live stream που αλληλεπιδρά με το κοινό του YouTube μέσω των YouTube comments. Σε λειτουργία παιχνιδιού, οι χαρακτήρες αυτοί θα μοιραστούν σημειώσεις για την ετοιμότητα, θα προτείνουν στρατηγικές επιβίωσης και θα αναπτύξουν ένα αισθητηριακό γλωσσάρι για τον συνεχιζόμενο εγκλεισμό μας.

Περισσότερα για τις δράσεις του Enter αυτή την εβδομάδα, εδώ

 

#snfccAtHome Jazz Chronicles

Petros Klampanis Orchestrette | Ηχογραφημένη συναυλία | Πέμπτη 14 Μαΐου στις 20.00.

Με στήσιμο συναυλίας μουσικής δωματίου, που χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα κοινού και μουσικών, ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2018 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών – από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική – με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και επηρεάστηκε τόσο από τη μεσογειακή όσο και από τη βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη μουσική σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του.

Συμμετέχουν: 
Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί | Migen Selmani, βιολί
Χαράλαμπος Καρασαββίδης, βιολί | Arjona Mucaj, βιόλα
Μαρίνα Κολοβού, βιολοντσέλο | Κατερίνα Τζίτζου, βιόλα
Special guest / φωνητικά: Κατερίνα Ντούσκα

Η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.


Φεστιβάλ Δράμας

Μία επιλογή ταινιών, από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

Οι online προβολές (τρεις νέες ταινίες κάθε Πέμπτη) θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά.

Οι ταινίες

Θα προβληθούν άλλες 6 ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές.

Αυτήν την Πέμπτη 14/5, σειρά έχουν οι ταινίες:

Ο κλέφτης (17’, 2005) της Ιρίνα Μπόικο με τους Α.Κάββουρα, Ειρ.
Χατζηγιαννάκη, Γ.Θεοδωρακοπούλου.
Η ταινία παρακολουθεί τον τετράχρονο Αλέξανδρο στις καλοκαιρινές του διακοπές στο χωριό. Οι περιπέτειες και οι σκανταλιές τις οποίες σκαρώνει αποκτούν άλλο χρώμα εξ αιτίας και του γεγονότος ότι δεν γνωρίζει ακόμα το νόημα κάποιων λέξεων όπως π.χ. «…κλέφτης»!

Το τέρας κοιμάται (31’, 2017) του Κωστή Χαραμουντάνη με τους
Κ.Γεωργόπουλο, Θ.Τσακαλίδη, Κ.Χαραμουντάνη.
Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πάψει να ζευγαρώνουν και το ανθρώπινο είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση, ένας μοναχικός άντρας, ο Βαρσανούφιος, και μια κοπέλα, η Πλουμή, βρίσκουν την αγάπη μέσα από το Γραφείο Συνοικεσίων.

Debtfools (9’, 2013 ) των Φίλιππου Βαρδάκα και Δέσποινας Οικονομοπούλου
με τους Μ.Μαυροματάκη, Ευθ.Γρουργούρη και Δ.Βέλλιο.
Ένας πλούσιος ξένος φτάνει σε ένα ερημωμένο ελληνικό χωριό με ένα χαρτονόμισμα €100, ψάχνοντας για ένα δωμάτιο για να μείνει.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Θα ακολουθήσουν οι εξής τρεις ταινίες:

Ι’m gay (Νικόλας Κολοβός)
Χρήστος και Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα)
Αχ Ελλάδα… (Κώστας Αναγνωστόπουλος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα