back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Covid-19: Νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων στην Βραζιλία με 844 νεκρούς

Διαβάστε επίσης

Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού, κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας καταγράφηκαν 844 νέοι θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 13.944 νέα κρούσματα.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, το σύνολο των θυμάτων στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανέρχεται σε 13.933 επί συνόλου 202.918 κρουσμάτων. Η χώρα βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα και θανάτους, ενώ ο απολογισμός της το τελευταίο 24ωρο είναι ο δεύτερος χειρότερος πίσω από αυτόν των ΗΠΑ και στις δύο περιπτώσεις.

Η Χιλή προχωρά σε εκχωμάτωση παλαιών τάφων

Την ίδια ώρα, σε μία άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, την Χιλή, το Γενικό Νεκροταφείο του Σαντιάγο, εκχωματώνει χιλιάδες παλιούς τάφους, προεξοφλώντας αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ως την περασμένη εβδομάδα, στη χώρα καταγράφονταν από 350 ως 500 νέα κρούσματα μόλυνσης. Έκτοτε, η εξάπλωση του κορονοϊού επιταχύνθηκε ραγδαία, περνώντας από τα περίπου 1.000 κρούσματα το Σάββατο σε σχεδόν 2.660 την Τετάρτη και περίπου στον ίδιο αριθμό την Πέμπτη. Οι νεκροθάφτες καθάρισαν τον τελευταίο μήνα περίπου 2.000 ατομικούς τάφους στο μεγάλο δημοτικό κοιμητήριο, στη συνοικία Ρεκολέτα, στο βόρειο Σαντιάγο, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του, ο Ρασίντ Σαούντ.

«Συνειδητοποιούμε την ιστορική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε» κι ότι «ενδέχεται να χρειαστούμε περισσότερους τάφους, βλέπουμε τι γίνεται στις γειτονικές χώρες», εξήγησε ο Σαούντ.

Σε άλλες χώρες της περιοχής, έγινε «καταφυγή σε ομαδικούς τάφους», τα θύματα της πανδημίας «εγκαταλείπονταν στους δρόμους», πτώματα «αφήνονταν να αποσυντίθενται σε φορτηγά», απαρίθμησε. «Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε, ελπίζουμε να μη χρησιμοποιήσουμε τους τάφους που διανοίχθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα