back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ενισχύσεις για εργαζόμενους και ανέργους – Αιτήσεις και πληρωμές

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η ατζέντα της υποβολής αιτήσεων και της καταβολής των ειδικών ενισχύσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, διαμορφώνεται ως εξής:

-Από χθες Πέμπτη έως και τις 19 Μαΐου καταβάλλεται η αποζημίωση των 800 ευρώ στους εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι εντάχθηκαν στα έκτακτα μέτρα.

– Από τις 18 Μαΐου έως και τις 7 Ιουνίου θα υποβληθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις από επιχειρήσεις για την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης 534 ευρώ στο προσωπικό που δεν θα εργαστεί τον Μάιο.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις από εργαζόμενους θα υποβάλλονται από τις 19 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, ενώ η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης θα γίνει -κατά περίπτωση- από τις 5 έως και τις 12 Ιουνίου.

-Έως την Παρασκευή μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι επιστήμονες για την καταβολή της ειδικής ενίσχυσης των 600 ευρώ, ενώ έως τις 24 Μαΐου έχει παραταθεί η προθεσμία για τους μακροχρονίως ανέργους που δεν έχουν δηλώσει ακόμα αριθμό λογαριασμού προκειμένου να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα