back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Σαββίδης: «Αυτό που λείπει σήμερα από την αγορά είναι τα κεφάλαια»

Διαβάστε επίσης

Για την κίνηση στην αγορά αλλά και την ευρωπαϊκή κατάταξη της  Ελλάδας στο ηλεκτρονικό εμπόριο μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και μέλος ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Μάκης Σαββίδης στην εκπομπή «Μέρα με Θέα» και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Η πρώτη εβδομάδα ήταν υποτονική. Οι καταναλωτές, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι ήταν μουδιασμένοι«, τόνισε ο κ. Σαββίδης. «Πρέπει να σπάσει ο πάγος. Πιστεύουμε από την επόμενη εβδομάδα και την μεθεπόμενη και όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση, θα πάμε σε πιο κανονικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε «Λείπει το εισόδημα από τους καταναλωτές και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία για να ξεκινήσεις να παίρνει μπρος».

Για ηλεκτρονικό εμπόριο

«Είναι άμεση ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει πιο γρήγορα σε πιο ψηφιακές λύσει», τόνισε  ο Σαββίδης. «Είμαστε πίσω, είμαστε στις τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε αργήσει να κάνουμε τα βήματα ψηφιοποίησης της οικονομίας και της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου. «Όλοι οι σχετικοί δείκτες που μετρούν την κοινωνική και οικονομική ψηφιοποίηση, μας κατατάσσουν στην προτελευταία θέση των ευρωπαϊκών χωρών».

«Αυτή η κατάσταση (το lockdown) που μας οδήγησε να προσανατολιστούμε γενικότερα σε ψηφιακές λύσεις, βοήθησε και επιτάχυνε το χρόνο, έτσι ώστε να πάμε σε αυτό που εμείς υπολογίζαμε σαν σύνδεσμος ηλεκτρονικού εμπορίου.  «Αυτό που λείπει σήμερα από την αγορά είναι τα κεφάλαια», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα