back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμφωνία για τα 100 δισ ευρώ του προγράμματος SURE – Στήριξη απασχόλησης στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Ένα βήμα πιο κοντά στον καθορισμό των λεπτομερειών για τα δύο εκκρεμή ζητήματα του πακέτου των 540 δισ. ευρώ (το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης SURE και το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων)  βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε., οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδος μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με το πρόγραμμα SURE  που προτείνει η Κομισιόν και αφορά στην ενίσχυση εθνικών προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης με κονδύλια ύψους 100 δις ευρώ.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την παροχή εγγυήσεων από την Ένωση ύψους 25 δισεκατομμυρίων € τα οποία θα προκύψουν είτε από τον κοινοτικό προϋπολογισμό είτε από εγγυήσεις των κρατών μελών ανάλογα με το εγχώριο προϊόν τους. Η παροχή των εγγυήσεων θα προηγηθεί της εκταμίευσης από τα κράτη μέλη, ενώ προτεραιότητα ενίσχυσης θα έχουν τα κράτη μέλη που επηρεάζονται περισσότερο από τις συνέπειες διάδοσης του κορονοϊού.
Το πρόγραμμα SURE το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει η Επιτροπή μέσω μόχλευσης, αντλώντας κεφάλαια από τις αγορές, βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 4 ώρα Ελλάδος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα